DuruDefne_mommy Hurem76 ben ilk hamilegimde bayılmak üzereydim serum falan taktılar ne varsa geri çıkarmıştım yani yaptiramadim kalmıştı öyle simdi de 19 haftalık olmak üzereyiz doktorum yaptırmak istersen yaptır bir zararı yok dedi ama ben yine aynısı olurum diye korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşar mıyım acaba ?
Srfblt Merveue aç karnına kan veriyorsunuz, sonra o ilacı içiyorsunuz, 1 saat sonra tekrar kan veriyorsunuz, sonra yine 1 saat bekliyorsunuz ve tekrar kan veriyorsunuz, bu süreçte hiçbir şey yiyip içmek yok ☺️
Hurem76 Merveue Ben yurt dışındayım canım burada küçük bir şişe içinde 50 gram glikoz olan portakal suyu gibi bir içecek veriyorlar 1 saat sonra da Kan alıyorlar bu kadar
Hurem76 Merveue Türkiye’de nasıl oluyor bilmiyorum burada herhangi bir şey söylemediler normal yediğim şeyleri yedim tok olarak gittim o şekilde baktılar 50 mg glikoz verdiler 1 saat Sonrasında kan aldılar
Srfblt Assslleeyy bende şeker yüklemesi yaptırdım, mide bulantısı yaşamadım hiç sadece Şekeri yoğun bir şerbet içiyormuşsunuz gibi boğazınızı yakıyor tatlılığı biraz o kadar 😇 bana öyle oldu
Hurem76 Assslleeyy Ben kahvaltı yaptım gittim 5 dakika içerisinde için dedi sadece ondan sonra 1 saat bekledim 1 saat sonra kan tahlili aldılar
mucizem__ Assslleeyy ben yaptırmadm ama eltim yaptırmisti normalde tatlıyı seven biri, aç karnına gitti o içeceği zorla içmiş aşırı şekerliymis hele bide aç karnına olup mide bulantısı yaşıyosanz daha kötü sonra dayanamayıp bayılmıştı herkeste aynı olmuyo tabi ama ben şahsen şekerle hiç aram yok o yüzden korktum yapmadm çünkü yapamazdm zaten
Hurem76 Assslleeyy Normal 50 mg portakal suyu gibi şeker veriyorlar 1 saat sonrasında kan tahlili yapıyorlar bu kadar
Srfblt Assslleeyy koldan alıyorlar canım ☺️normal kan tahlili gibi, şeker yüklemesi yaptırmayıp sadece açlık tokluk için baktıranlara genelde parmaktan bakıyorlar.
Sekerr_46 Hurem76 benim doktorum 50 ml yaparsak sınırda çıkarsa tekrar yükleme yapmam gerekir 50 ml uğraştığını olabiliyor tek sefer de 75 ml yüklemek daha mantıklı dedi hem kendi doktorum hem perinatoloji doktoru öyle söylemişti bende öyle yaptım
Hurem76 Sekerr_46 Ben kanada’dayım canım burada 50 mg yaptılar eğer ki sorun olursa o zaman 75 dediler
Hurem76 Srfblt Ben kanada’da yaşıyorum burada aç olmam gerektiğini söylemediler tokluk kan şekerime baktılar
Sekerr_46 mucizem__ artık o içeceklerin aromalısı çıkmış ne zamandır var bilmiyorum tabi de miden hassas ise limonlu çilekli vs tercih edebilirsin demişlerdi çilekli gazoz gibiydi içtim rahatsız olmadım şükür