Beyzagzn Zeynpatak diyet verdiler ama malesef tam uyamadim ben sonra insulin verildi aclik 108 cikiyor genelde diye ben kullanmadim 2 profesor ile gorustum kullanma insulin ani dusurur dediler yazan doktorda profesordu ne yapsam bilmiyorum benim asiri yuksek degil 180 200lerde cikanlar varmis. Saglikli beslenmek gerek. Beyaz un seker uzak durulacak bal kaymak recel pekmez vb bunlardan da ayni sekilde. Garip olan su ben 4 kilo aldim seker cikmasina sasirdilar zaten.
Zeynpatak Beyzagzn ya cok zor buna uymak . Kac haftaliksin canim . Ben de 27.haftada 6 kg aldim yoktur diyorm ama bilmiyorm tabi
Beyzagzn 29 haftalik oldum bugun bebek 27+6da 1400 gr 39.2 cmdi simdi ikimizinde kilosunu bilmiyorum. Uymak gercekten zor.bugun tatli yedim mesela vicdan azabi cekerek...
Tomurcuk18 Yasemincifci Yok kusmadım. Hamile kaldığımdan beri ağzıma çikolata da dahil şekerli seyler sürmemiştim kesin kusarım dedim ama aksine çok rahat geçti. Abartılı bir şekerli tadı yoktu zaten 🙄
Tomurcuk18 Zeynpatak Ben burda hep böyle gece 12 den sonra bişe yememem gerekli diye seyler okuyunca acaba yanlış mı anladım diye tekrar doktorumu aradım. O da 3 saat açlık yeterli doğru anlamışsın dedi. Günlerce gözüme uyku girmedi ya kusarsam ya bayılırsam diye 🤦🏻♀️ Hatta elime glikozu verdiklerinde eşime dedim ki önce sen iç tadı güzelse ben içiyim😂 ama doktor hadi yavaş yavaş içmeye başla hala başlamadın mı diyince bi 10 dakika yaptırmasam mı içmesem vaz mı geçsem diye düşündüm. Sonra gebelik sekerim varsa ve yaptırmazsam bebeğime zararı olur diye düşünerek bi yudum aldım aaa baktım ki tadı çok güzel 😂 hepsini içtim boşuna günlerce karalar bağlayıp kafamda senaryo kurmuşum dedim🤷🏻♀️
Zeynpatak Tomurcuk18 tadi oyle berbat bisey degil canim zaten ben de icetken oyle cok zorlanmadim ama yarim saati gecince midemde daha fazla tutamadim acliktan kaynakli sanirm kabu etmedi mide .😊
Mym Zeynpatak Canım doktormu söyledi hiçbişey yenmemesi gerektiğini?Ben 1 hafta önce yaptırdım ama sabah kahvaltısını yapmıştım🙄çünkü doktorum o konuda bişey söylemedi.Şimdide sonuçları bekliyorum
Minikomm Mym bunda amaç zaten açken çıkan değerlerin ile şeker yüklendikten sonra çıkan değerlerini kıyaslamak. Oyuzden aç gitmek gerekli. Bence doktoruna kahvaltı yaptığını belirt. Çünkü senin açlık şekerin yüksek çıkacak şimdi kahvaltı yaptigin icin
Zeynpatak Mym evet canim kontrol icin gttigimde yarin sabah ac gel 12 den sonra bisey yiyip icme seker yuklemesj yapilacak dedi
Ygmrbng86 Merhaba bende özele gidiyorum doktoruma şeker yüklemesi yaptırmak istemediğimi o içeceği içmiycemi söyledim oda ısrarla yapmak istedi ama içecek yerine 2 adet çokonat yedirdi aynı değermiş aklında bulunsun miden bulanır içemezsen bu çikolatayı dene
Tomurcuk18 Ygmrbng86 Glikozun kanda çözünme hızı ile çikolata/baklava tarzı şeylerin kanda çözünme hızı aynı değil. Bu uygulama yanlıştır. Daha önce bir arkadaş bana tatlı yiyip git glikoz içme dediğinde doktoruma mesaj atmıştım ve aldığım yanıt.
Gull9186 Bende yaptırdım herkes abarttı hiçte öyle değil bana hastane karışım yaptı ben onu içmedim eczaneden glikoz içeceği var onu al onu iç Elmalı soda gibi çok güzel tadı hatta ben bir daha içsem dedim 🙈😁 3 kere kan alındı 1 er saat arayla çok şükür birşey çıkılmdı sende korkma yaptır ama eczaneden al
Zeynpatak Gull9186 ben de ozel hastanenin kantininden aldim elmali soda gibibiseydi tadi evet cok kotu degil ictim bitirdim yarim saati gecince midem kabu etmedi cikardim . Nden bukadar etkiledi ben de anlamadim
Merlot Zeynpatak Ben de gecen hafta yaptirdim. Bir gece oncesinden mide bulantim oldugu icin sordugumda test sirasinda kusmaniz halinde tekrarlanir dediler. Bir de gazoz cikolata gibi seylerin yerine direkt glikozla yapiyorlarmis digerleri test sonucunu etkiliyormus. Son olarak benim doktorum da bu testi yaptirmanin onemli oldugunu mutlaka yaptirmamiz gerektigini iletmisti. Bilgine:)
Mym Minikomm Ben bilmiyorum ya,ben zaten 1 seneye yakındır Amerikada yaşıyorum.Eltimin oğlu 1 yaşında onada aynısını yapmışlar yani burada öyle aç gitmek gerekmiyormuş duyduğum kadarıyla.Kimden sorduysam burada herkes aynı şeyi söylüyor kafam karıştı iyice🙄😑
Minikomm Mym yanı bende doktor değilim yanlış yönlendirmek istemem. Burda ben dahil kimsenin verdiği bilgi üzerine hareket etme😊 Burdan öğrendiğin birseyi doktoruna danış muhakkak. Sonuç almaya gittiğinde belirtirsin doktoruna. Doğrusunu sonra bize de yaz biz de öğrenelim 😊😍
Mym Minikomm Tamam zaten kafama takıldı bi sonraki kontrolumde muhakkak sorucam neden burda öyle diye🤔 Sizede çok teşekkür ederim yorumlarınızdan dolayı😊😘
Tgbatem Yasemincifci 1 yudum su bile içsen kan almazlar akşam 9 10 dan sonra hiç birşey yiyip içmemen gerekiyor