mrvaydn İyi akşamlar herkese. Bebeğimin ense kalınlığı 3,5 mm idi nifty testi yaptırdık kan tahlilinden bakılan temiz çıktı. Fakat şimdi amniyosentez yaptırmamı istiyorlar böyle bir durumla karşılaşan var mı arkadaşlar 😔
husniyealtun mrvaydn gözün aydin degerlendirme sonucu en dogru cikan testlerden birini yaptirmissin temiz cikmis. Daha ugrasma bence amniyosentez cok riskli. Bende su fazlaligi var bi yerde amniyosentez seiyle fazlaligin alinabildigini okumustum dr uma sordum. Deli misin dedi amniyosentezde bebegini kaybetme ihtimalin yüksek her ne kadar bu cok ifade edilmese de amniyosentezi gözden cikarilan bebekler icin yapıldığını söyledi. Yani daha fazla kurcalayip kafa karistirmana gerek var mi? Yaptirdigin test yuksek dogruluk orani olan bir test. Gerisi tevekkeltû alAllah kardesim...
Merve_byk mrvaydn benimde bi arkadaşıma aynısını dediler yaptırmadı başka doktora gitti o da kızmış normal dye istersen bi doktora daha git.3 arkadaşıma daha dediker sadece biri yaptırdı sonra çok pişman oldu çünkü sonucu temiz çıktı kendi çok yoruldu kolay bişey değil inşallah seninki de çok iyidir etrafımda yaptıranınkide sağlıklı doğdu yaptırmayanınkide zor bi karar ama istersen sen dua et tevekkül et eğer içinden yaptırmak gelmiyosa tabi.
CerenSelvi mrvaydn benim üçlü testim yüksek risk çıktı, doktorum amniyosentez ister misin ddi ben de ne olursa olsun aldırmayacağız o yüzden istemiyorum dedim ve yaptırmadım. Bence bu kararınızla ilgili.
seon90 mrvaydn ikili testinin sonucu iyise neden amniyo sentez yaptırasınki.hemen hemen bütün doktorlar ikili tarama güzel çıktıysa üçlü tarama,dörtlü tarama ve amniyo senteze gerek yoktur der.senin nie kafan karısık.sonucum güzel çıktı diosun hala kafanı karıstırıyorsun
mrvaydn husniyealtun çok teşekkür ederim ama doktorları da gerçekten anlamıyorum o testi yaptır diyenler de kendileri şimdi temiz çıkmasına rağmen amniyosentez yaptır diyenler de onlar. Allah herkese bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah
mrvaydn Merve_byk dua ediyorum her zaman inşallah sağlıklıdır ama bende başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum gerçekten
husniyealtun mrvaydn amin canim benim aminnn..ya sen bakma onlara ellerinden gelse hepimize herseyi yaptirip sonrada patir patir evlatlarimizdan edecekler bizi. Bosver takma kafana sen. Gir bak nette o test dogrulugu %99 larda olan bir test. Daha ne yani anlamiyorum. Yat artık kulaginin uzerine. Sonucta sen bu bebegi aldirmayacaksin sonuca gore e bir tedaviside yok anne karninda bunun. Sonuc güzel cikmisken neden ugrasasin daha bir de bebegini dusurme ihtimalin var. Allah muhafaza etsin. Yine tabi esin ve sen bilirsiniz karar verecek sizsiniz ama bizce bu kadari yeterli deyip cekilmek en dogrusu senin ruh sağlığın icin..
MuratZeynepDiner mrvaydn nifty testi doğruluk payı 99.99 gelişmiş ülkelerde amniyosentez yapılmasın die bu testin bulundugu yazıyor temiz çıkmısaa Allahın izniyle sağlıklıdır bence doktorunuzu değiştirin ense kalınlığı dışında baska belierti varmıydı bence rahatlayn temiz cıkmıs bol bol şükür edin😌
mrvaydn MuratZeynepDiner başka bariz belirti yoktu Burun kemiği biraz küçük dedi ama sonuçta bu ikisi down Sendromu belirtisi daha çok. Test de temiz çıktı şimdi niye kurcalıyorlar anlamıyorum
mrvaydn husniyealtun aynen öyle en iyisi doktor değiştirip yola devam etmek kaç haftadır mahvolduk zaten
MuratZeynepDiner mrvaydn bazı doktorlar öyle nifty testinde risk cıkmıssa amniyosentezde istiyorlar bence içiniz rahat olsun demekki bebeğiniz minik burunlu olcak adınıza cok sevindm temiz cıkmasına☺
Pinarlgn Gerek yok arkadaşımyaptırma babada dediler amniyosentez yaptır diye çocuğu aldırmayı düşünüyorsan yaptır yoksa riske girme
mrvaydn Pinarlgn peki siz de nifty tarzında bir test yaptırdınız mı yoksa direk amniyosentez mi istediler, bende yaptırmamayı düşünüyorum boşuna üzüyorlar bizi
MuratZeynepDiner mrvaydn mrvaydn peki siz nerde yaptırdınz ve ne kadara yaptırdınz bende 5 şubatta ayrıntılı ultrasona gircm inşallah gerek kalmaz ama doktor amniyosentez isterse bende nifty testi yaptrmayı düşünyorum
Pinarlgn mrvaydn amniyosentez önerdiler direk ben istemeyince panorama testi yapıldı iki tüp kan Alındı
mrvaydn CerenSelvi aldırmayı düşünmüyoruz fakat neyle karşılaşacağımızı bilmekte yarar var bence ona göre şimdiden bebeğe uygun bir zemin hazırlanabilir şahsen ben böyle düşünüyorum ama benim testim temiz çıktı buna rağmen amniyosentez riskine girip yaptırmam tabi
mrvaydn MuratZeynepDiner ben Acıbadem Atakent hastanesinde yaptırdım doktorumuzun sigorta anlaşması olmadığı için 2,700 liraya yaptırdık sigortalı olsaydı 1900-2000 lira civarında
mrvaydn MuratZeynepDiner ama inşallah hiçbirine gerek kalmaz Allah güzel ve hayırlı haberler almayı nasip etsin size de 🙏🏼🤗