ikibebelianne-M ah_sen_08 çoğu hayatında hiç çalışmadan once anne baba eline simdi koca eline bakan kadinlardir empati kurmak nedir bilmeden sadece duyar kasıp yargılamak isleri, cevap bile vermenize degmez sizin sorunuz net geri kalanına cevap vermeyin kimse kimsenin ne yasadigini bilmeden oturdugu yerden yargilayamaz sal gitsin. Sen cok guclu bir annesin hicbir destekcin olmadan tek basina kizina bakarken hem çalışacaksın hem evini çekip çevireceksin rabbim yardımcın olsun yolundaki taşları temizlesin 🙏🏼
MorKelebek54 ah_sen_08 hep de sizin gibi olanlar boyle vijdansizca beddua edebiliyo. Arkadaşim sen evlat hasteti cektin mi? Evladin olsun diye doktor doktor gezdin mi? İlac kullandin mi? Allaha yalvardin mi sen hic ya evladim olsun diye? Ben 3 yıl evlat hasreti cektim. Burda 10 larca kadin evlat hasreti cekiuo her gun olsun diye onu bunu yapıyolar deniyolar. Siz kalkip bana evlat uzerinden boyle beddua edemezssiniz. Rabbim akil fikir versin size
Janssue MorKelebek54 Sen evlat hasreti çekiyorsun diye acımasızca eleştirebiliyorsun ama? Senin istedigini elde edememiş olmanın sorumlusu bu kişi mi? Sadece kendi cephenizden bakıyorsunuz her şeye. Ne kadar para harcadınız bu durum için mesela? Durumunuz olmasa denemeyi bırak kapısından bile geçemezsiniz hastanelerin. Sağlık sektörü artık parası olmayana hizmet etmeyen hale gelmiş durumda. Kimse de size beddua etmemis ayrıca belli ki yaşamadan bilemeyeceğiniz bir şey
ikibebelianne-M MorKelebek54 beddua etmemişki inşallah başınıza gelmez demiş, bir insanın üzerine bu kadar gelinmez ki kürtaj olayım mı diye sormamış herkesin fikri kendine kaldı ki evlat hasreti çekmenizin sorumlusu bu arkadaş değil. Çok basit bi soru sormuş katil diyen bile var noluyor ya bu nasıl bir üsluptur bir kadın zor durumda eşi askere gidiyor hiçbir destekçisi yok evi 15 bin kira 5 yaşında doğurup büyüttüğü kızı var karnını doyurmak zorunda olduğu sen evlat hasreti cektin mi doğur bebek rızkıyla gelir 4 haftalık gebelikte aslında fiziki olarak henüz bebek bile yok boş bir kese muhtemelen doktora gitse kürtaj bile yapmayacaklar bebek yok diye ilacla keseyi düşürecekler. Fikir vermek yerine bu arkadaşın gecim sartlarinı yerine getirebilecekseniz konusun burada sadece size degil lafım diger herkese toplanın aranızda kirasını ve yeme icmesine yetecek kadar parasını toplayıp verin kocası gelene kadar o da kıymasın canına evinde oturup kocası calisan gecimini saglayan insanlarin ahkam kesmeci ve hem cinsini bu kadar dibe cekmesi gercekten dayanılır gibi degil bir kadinin dusmani yine kadinlar
MorKelebek54 Janssue evladin degerini ben cok iyi anladigim icin aldirmak isteyenleri anlamuirum zaten. Anlayamadigim sinirledigim konu aslinda bu kaldi bu bana gire cok bencilce. Halinden memnunsuzluk sükürsuzluktur bu. Yillarca evlat hasreti ceken yana yakila herseyi deneyen insanlari gordum burda bebegin ialdirmak isteyen hic bi kadin evlat hasreti cekmedigi icin bu aciyi anlayabilcegini hic sanmiuorum oyle ya aldirmak istemesi de bundan. Yani o aciyi bilse aldirmaz aldiramaz da. Ben kadinin uzerine gitmedim benim kendi yorumlarimi okursaniz cok sevinirim. Bu durumu ortak olmak istemedigim icin uzatmak istemiyorum dedim. Size iyi gunler diliyorum umarim biraz aci seylerle de empati yapabilirsiniz
MorKelebek54 ikibebelianne-M ben ne dedim de kadinin ustune gittim pardon? Ben bu olaya ortak olmamak icin yorum yapmamayi bile tercih ettim. Neyse cok uzatmak istemiyorum sizinle de anlatsam da beni pek anlayabilceginizi sanmiyorum. İyi gunler dilerim
Hayatmavii16 ah_sen_08 hamile olduğunuzu söylemeyin bence 7 ayabkadar belli olmuyor ki hem doğum parası vb alırsınız hemde her ay 1.5 bin destek alıyorsunuz eşiniz simdi size akıl verir ama yarın pişman olur vicdan azabı duyarsınız bu senaryonun aynısını kv ve kp yaşamış 3. Çocukmuş o ara iş güç yok bakmayız deyip aldıralım demişler sonrasında dememişler tutmuş oda düşük olmuş Allan koklayıp da vermemiş yani simdi halen daha o senin çocuklarına bakıp yaşasa bu yasında olacaktı diyor eşim ve ablasından helallik almış kaç swnw önce ve kızınız 5 yaşındaymış yazık tek cocuk olmaz araya yaş da girince birbirlerini yakalayamazlar
MorKelebek54 ah_sen_08 direk beni koyuyosun ortaya hanimefendi. İnsallah diyince olumlu bisey soylediginizi mi saniyosun anlamiyorum ki. Burda cok kez gordum bu postlardan her postta da kadin bu cevaplari veriyo. Neden empatiyi sadece karsi taraftan bekliyosunuz sizde empati yapabilseniz keske. Yapsaniz benim dediklerimi cok iyi ankayabilceginizi dusunuyorum sizin. Neyse inanin uzatmak ortak olmak istemiyorum. Size iyi gunler umarim kendiniz icin dogru karari verirsiniz
bakoyleolmaz MorKelebek54 her şey allahtan, rızkını veren de allah değil mi size göre? Öyleyse yüce rabbimin size çocuk vermemesinin yıllarca bunun için maddi manevi uğraşmanızın da bir sebebi olmalı mantıken. Oturun bunu düşünün şimdi. üstünüze vazife olmayan konularda yorum yapıp ahkam kesip insanları yargılamak size mahsus değil hanımefendi.
ah_sen_08 MorKelebek54 ben sizin aciniza yönelik bişey dedim mi hiç ama sizin acilarinizn sebebi ben değilim herkes bi şekilde imtihan oluyo ama siz acımasızca eleştiri yapıyorsunuz benim ne yaşadığımi bilmeden neyse
MorKelebek54 bakoyleolmaz suan araya girmek sizin de ustunuze vazife degil ama sizde yaptiniz malaesef. Dini konulara girdiyseniz madem kurtajin da haram oldugunu cinayet hükmünde oldugunu da belirteyim o zaman. Uzatilcak bisi oldugunu dusunmuyorum. Size iyi gunler diliyorum. Cevap vermesseniz cok sevinirim🌸☺️
ah_sen_08 yenianne51 erteletemez çünkü muayenesi bitti onun bir zamani varmış ve ben muayene zamani hamile olduğumu öğrendim
Serpoo bakoyleolmaz herbokologmusunuz ? o zaman gitseydi korunsaydı kimse burada ona aldır yada aldırma diyemez kimse bu günaha ortak olmaz. Sadece tavsye verir bizm yaptgmz gbi
ah_sen_08 Serpoo anlamadan dinlemeden yorum yapmayın eleştirmek için de yorum yapmayın korunurken hamile kaldım diye kaç kere belirttim
bakoyleolmaz Serpoo herbokolog olan bizzat sensin abla. İnsanların korunmasından, cinsel ilişkisinin şeklinden, bakacağı/ bakamayacağı çocuktan SANA NE?? Senin verdiğin tavsiye değil, burnunu her boka sokmak.
MorKelebek54 ah_sen_08 acilarimin sebebi sizsiniz diue bisi demedim ki bende zaten. Empati yapabilmeniz icin size bu aciyi anlatmaya calistim ama yaşamadan kimse anlayamicafini anladim saolun. Ben nerde sizi elestirdim. Cogu yorumumda kendimi ifade etmeye calistim iendi duygularimi, kendi acilarimi anlatip empati yapmanizi saglamaya çalıştım. Belki vazgecersiniz diye umdum. Ama siz coktan karar vermissiniz o yuzden uzatmaya gerek yok bence. İyi gunler dilerim cevap vermesseniz sevinirim
Esmakeskin ah_sen_08 düşüncenize saygım var ama okurken ağladım . Ben 2 kere zorunlu kürtaj oldum çok şükür şuan hamileyim ama hiç bir zaman o kürtaj anlarımı unutmicam . İnşallah başka bir çözüm yolu bulursunuz ve bebeğinizi aldırmazsınız . Sizin için dua edicem
deletedmom43191 ah_sen_08 isteğe bağlı kürtaj yapılamaz keşke düzgün korunsaydınız sizin cezanızı o masum can vererek çekecek
ah_sen_08 deletedmom43191 korunuyordum ama doktorum hiç bir korunma yönteminin yüzde yüz olmadığını söyledi olabiliyormuş