ipekuysalylmz Kızlar ilk gebeliğim. 37.haftadayım ve haliyle korku stres başladı 🥲 ilk doğumda kesisiz dikişsiz doğum yapan var mı? Varsa bunu nasıl yaptınız önerilerinize ihtiyacım varrr 🥰🥰
deletedmom43191 ipekuysalylmz ilk degl ama 2 ve 3 dogum kesi dikiş olmadan tamamlandı yaptigim tek şey egzersizleri iyi yapmış olmam ve doğru ikinmam
Sedakose61 ipekuysalylmz benim kesisiz dikişsiz oldu ilk doğumum. Herşey müsaitti ama ekstra bir durumumuz yoktu. Ben çok hareketli bir gebeydim yerleri bile ellerimle siliyordum sürekli merdiven çıkıyordum😅 sonuç olarak bebeğim gününde ve kolay geldi doktorum doğumu bana bıraktı çok az yırtığım olmuş içten onu dikti bir iki tane o da kolay iyileşsin diye gerek bile yokmuş aslında hissetmedim bile
Gzm122 ipekuysalylmz Pendik Medipol hastanesine gidiyorum Aytakin hanıma ve kendisi kesisiz dikişsiz normal doğum yaptırıyor aynı zamanda ssvd yaptırıyor. Kız arkadaşım da kesisiz dikişsiz normal doğum yaptı kendisine. Birde 38 haftadayım kendisi bana evening primrose oil tablet önerdi her gece vajinadan fitil olarak alıyorum. Kesi olmasın ya da kendiliğinden yırtılmasın diye.
Esrarslan ipekuysalylmz evet mümkün ben ilk doğumum tam açılmayla olmuştu bunda daha 25 haftalığım ama korkuyorum bilmiyorum belki ilkinde daha bişey bilmiyordum bunda herşeyi bildiğimden doktor normal doğum diyor ama inş ilki gibi kolay olur
ipekuysalylmz deletedmom43191 nasıl egzersizler yaptınız ve doğru ıkınma nasıl sizce? Kimisi nefesini tut kimisi tutma nefesini ver ıkınırken diyor. Hangisi doğru tarif edermisiniz 😌
Sevda_kygszz ipekuysalylmz ebe kabiz olmus gibi ikin demisti tuvaletini yapar gibi ikincaksin bosuna bagirarak nefesini de harcama nefesini tutup kendini one dogru itmen lazim
deletedmom43191 ipekuysalylmz pilateste dairesel hareket çizdim sancı gelince zipladim oda içinde yürüyüş yaptim sancı gelince comeldim ikindim vs. doğru ikinmak ise çeneni gogusume dayayıp var gucumle ıkındım bi nebze kabız olmuşta tuvaletini yapmak istiyomus gibi ikinmalisin
Aydngrkm ipekuysalylmz her ikinmada nefesinizi tutarsaniz yirtilirsiniz. Bu ikinmada kafa ici basinciniz cok yukselir ve perineye de ciddi bi baski yaparsiniz. Doktor ve ebeniz size surekli nefesini tutarak ikin diyebilir. Cunku onlar bi an once cocuk ciksin isleri bitsin isteyecek. Nefesi vererek yapilan ikinmalar var benim suan aldigim egitimde anlatildi. Egitmenin dedigi iki ikinmayi nefes vererek yaptik diyelim ucuncu de nefesi tutarak yapabilirz. Sonra yine nefes vererek yani bi döngüye alarak. Nefes vermeli teknikten biri guzel ise yariyo söyle aciklayayim. Burundan cok derin bi nefes diyafram ve gogus kafesi tamamen sissin. Sonra ıııııııı diyerek bitene dek tüm nefesi boşaltıyosun bunu yaparken de ıkınıyosun. Bi de ıkınma hissin gelmeden ıkınma
Sedakose61 ipekuysalylmz ıkınmam geldiğinde çenemi boynuma doğru eğip bebeği ittirdim sadece ıkınmam geldiğinde yaptım ☺️
ipekuysalylmz Sedakose61 nefesinizi tutarak mı ıkındınız yoksa vererek mi? Bu konuda çok fikir ayrılığı var 🤦🏻♀️
Sedakose61 ipekuysalylmz nefesi burundan alıp yavaş yavaş ıkınırken verdim ben. O an aslında tamamen size ve doktorunuza bağlı benim acı eşiğim çok yüksektir bağırmadım mesela hiç ana odaklandım doktorum ve ebem de herşeyi bana bırakınca herşey güzel oldu çok şükür 😊
ipekuysalylmz Gzm122 ay ne güzel doktorlar var ya. Nerden aldınız peki tableti, hangi marka? Bi araştırayım bende
ipekuysalylmz Sedakose61 benimde yüksek acı eşiğim, bağırıp milletide kendimide strese sokmak istemem. Ama işte insan ilk defa yaşayacağı ve bilmediği bişey olunca korkuyor. Etraftada korkulu çok hikaye dinledik, ondan oluyor böyle 😂
Sevda_kygszz ipekuysalylmz ben 2 gun once dogum yaptim tam 37haftalikken asla korkma yapamasaydim ben yapamazdım normal dogumu hersey senin elinde ama bunu bil ebeleri dinlersen cok iyi ilerlersin allahim guc kuvvet versin kolay dogumlarin olsun bu arada kesik de atildi bende cok korkuyordum etrafim hissedilmio o anda diodu cidden hissedilmio hic korkma bebek cikarken kesi atiliyo ama gercekten hissetmiosun bebek ciktiktan sinra o kadar guzsl bi tahatlama geliyor ki dikisi de uyusturup yapiyorlar onu da hissetmiosun dogumdan sonra da hemen ayaklanioshn kucagina aliyosun yuruyorsun sadece biraz otururken zorlaniosun yatip kalkarken
ipekuysalylmz Sevda_kygszz inşallah benimde öyle olur. İnsan ister istemez o strese giriyor. Kendimi sürekli rahatlatmaya çalışıyorum. Rahat olmak çok önemli diyorlar. İçime su serptiniz valla teşekkür ederim 😍 🌸
ipekuysalylmz Gzm122 tamam bende araştıracağım hemen. O markanın çoğu ürününü kullandım güvendiğim bi marka.🌸
Sevda_kygszz ipekuysalylmz askim rahat ol allah buyuk bi yolunu cidden veriyor bak hic korkma yaparim ben de kendini ona inandir sakin kalmaya calis bak 2 gun once karnimdaydi simdi karsimd duruyo sonu cok guzel allahim kolay dogumlar nasip etsin bi nefeste kurtulursun insallah 💖
Sedakose61 ipekuysalylmz şey biraz da ben buradaki kötü hikayelerin hiç birini okumuyorum. İster istemez etkileniyoruz. Hep iyileri okumakta fayda var ☺️