gulanne_ ben de bazen psikolojik olarak kaşınıyor gibi hissediyorum özellikle akşamları, ama hiç bi kızarıklık vesaire oluşmadı çok şükür ilkinde o kadar barizdi ki heryerim kıpkırmızı olmuştu. Doktorum aylık izlemlerimde Alt ast tahlilleri istiyor mutlaka sadece takip yapıyoruz başka birsey yapmıyoruz. Benim kendi araştırmalarım ve diyetisyen hekime danıştım şöyle soyledi, kolestaz tabiki genetik yatkinlikla da ilgili bir hastalık ama tetikleyen birsey olduğunda daha sık ortaya çıkıyor dedi. Mesela ben oncekinde bir hafta öncesinde korona olmuştum, ağır enfeksiyon yada başka hastalıklar tetikleyebiliyormus bu gebeliginde çok dikkat et o yüzden dedi. Birde karaciger sağlığını koruyucu olması amaçlı sebze ağırlıklı beslenmeye çalışmamı önerdi, çok fazla yagli yiyecekler ve et türevi gıdalar karaciğeri yoruyor. İki üç günde bir en azından sebze yemeği tüketmeye çalışıyorum. Ve tabiki enginar çok faydalı karaciğer için mevsimi de gelmişken şuanda iki üç günde bir 1 tane enginar yemeye çalışıyorum. Bu şekilde 35 haftalık olduk bizde inşallah bu gebeligimizde yaşamayız