Meltemanneolsun ay bizde de aynı kan grupları var ben 0+ eşim ab+ oğlum b+ olmuş. Zaten bizim gibi durumda 0 olma ihtimali yokmuş çünkü 0 kan grubu etkisiz eleman oluyormuş ab yanında 🥲 Benimki 1 hafta kuvozdeydi zaten solunumdan dolayı sarılık ile ilgili birşey demediler sadece 2 saatte bir mutlaka uyandırıp besle diye uyardı hemşire taburcu olurken. Çocuğun gözlerinin içi falan sariydi ben dedim hatta neden sarı sarilik mi var diye o ara acil bir durum oldu gitmişti konuşmadan. Taburcu olduktan sonra evde bakıyorum çocuğun rengi sarı gözleri sarı ya sarılık var diyorum evdekiler yok öyle birşey diyor. Neyse taburcu olduktan sonra muayeneye götürdük 3 gün sonra orada da doktor bir sıkıntısı yok herşey yolunda dedi 🤦🏻♀️ ilerleyen zamanlarda oğlumun yapılan tahlillerine bakayim bir dedim bir baktım sarılık değeri yüksekmiş kuvozde yatarken çok aşırı değil ama yükseklik var yine. Taburcu olduğu gün yapılan tahlilde de daha yüksek çıkmış benim moralim bir bozuldu ya çocukta bir sorun olduysa diye 🥺 ama doktor kontrollerinde hep iyi bir şey yok diyip gönderdiler. 2 saatte bir kendi uyanıp emiyordu mama içiyordu bir kaç kere uyandırmakta zorlanmistik sadece. Belki de bu sebepten normal karsiladilar zamanla düşecek diye. Sonra 2 aylık olunca muayeneye götürdüm rutin buradaki çocuk doktoru gözlerinde sarılık var ama geçer o da zamanla dedi. Yani benim oğlum 2 aylık olana kadar hala rengi sarımsı duruyordu gözlerinin içi sariydi. Şimdi fotoğraflara bakıyorum cidden gözle görülür şekilde sarılık varmış çocukta cevredekiler yok normal bu çocuğun rengi diyip durmuslardi 🤦🏻♀️
Benim oğlum sariliktan yatmadı ama genelde 2-3 gün tutuyorlar diye biliyorum