mommy0806 öncelikle benim düşğklerim oldu, 2. Tüp bebekle ilk oğluma gebe kaldım doğumda kaybettim ( sebebi sigara falan değil genetik problemler yanlış anlaşılmasın). Bu oğlum 3. Tüp bebekle oldu. Artık yoruldum, yıprandım, birazda şükür Allaha ilk zamanlar tiksindim. Neredeyse 20 Li haftaların içine kadar içmedim. Bir kaç kez içtim arkadaşlarla aynı ortamda 1-2 tane. Toplasak 3-4 kez arkadaş ortamında içmişimdir son 2 aydır falan. Şu an 29 haftanın içindeyim. Çok canım istiyor. Kendimi tutmaya çalışıyorum mecburen. Yoruldum çünkü, bir risk daha kaldıracak mecalim yok. Şu an “tedbiri alayım takdir Allah’ın” modundayım. Ben yaşadıklarımdan ötürü psikolojik olarak içemedim. Elim gitmiyor. Ama doğurduktan sonra içme planım var tabi bilemem yinede bir süre daha içmem belki ya da az az içerim ilk zamanlar.
Lakin çevremde arkadaşlarımda içen gebeler var. İnanın linçlenecek bir durum değil. İnsanın elinde değil. Belki bende kolaylıkla gebe kalsam normal şeyler yaşasam bende içebilirdim. Sadece en minimuma indirmenizi tavsiye edebilirim sizede.
Doktorum bana “hamileyken içtiğin sigarayı, içip bebeğinin yüzüne üflediğini düşün dumanı, nasıl hissediyorsun” dedi. Öyle diyince o da beni etkiledi.