Geceden 8 saat aç kalıyorsun son yediğin şeyler hafif şeyler olsun mideni rahatsız etmesin sabah damar yolu açıyorlar hastaneden hastaneye değişiyor ya ameliyathaneye alınmadan önce ya da uyuşturulduktan sonra sonda takıyorlar (çıkarılmasıda takılması da acıtmıyor) ameliyathanede ameliyat bölgeni batikonla siliyorlar spinalse belinden iğne vuruyorlar pozisyon verdiriyorlar orda kasma kendini rahat bırak iğnesi ince uzun bir şey oda hiç acıtmıyor(6-7kez denediler bana hiçbirinde acımadı) damar yolu iğnesi daha çok acıtyor uyuştuktan 5 dakika sonra bebişinin sesini duyuyorsun sana veriyorlar🥰 sonra silip giydirip odanıza gidiyor. Mak yarım saat sonrada sen çıkıyorsun acı hissetmiyorsun ama ufak ufak çekiştirme hissedebilirsin hissetmeyebilirsinde. Başında anestezi ekibi oluyor mide bulantısı baş dönmesi falan yaşarsan anında müdahale ediyorlar ve geçiyor. İlk birkaç saat yatıyorsun sonra ilk kalkış yapman gerekiyor birazcık zor gelebilir ama yürüdükçe açılacaksın yürürken aşağı bakma karşıya bak. Birkaç saat sonra tam hatırlayamıyorum sıvı beslenmeye başlıyorsun bol bol su iç yanına ısıtıcı götür ve bol kahve iç. Gazı çıkarmadan wc ye gitmeden çıkartmıyorlar hastaneden yanına kayısı kompostosu ya da gaz çıkartabilmene yardımcı olacak şeyler al… Ameliyat sırasında kafanı oynatma , iç çamaşırını büyül beden al Dikişlerine gelmesin, sakın olumsuz düşünme sütüm hemen gelecek psikolojisiyle gir ameliyata benim hemen gelmişti. Bol bol dua et…