Betty27 enfla evet canım zaten direk down sendromlu demedi doktorlar sadece FL kısalığı 5 gün geriden geldiği için bi ihtimal olabilir dediler. Yani bu bi belirti olabilirmiş ...
Bugraefekan Betty27 şuan bı hafta geçti 2 hafta sonra ölçümler yapılacakgerili ilerliyorsa doktorum doğum tarihini öne alacam dedi şuanlik 1nisan veriyorum sana dedi hicalar randevulu çalışıyor üniversitede çünkü
Bugraefekan Betty27 bı kez sende bence bulunduğu yerde üniversite varsa prof bul emin ol onlar bu işin uzmanı en iyi onlar biliyor benim içim çok rahatladı kucuk bebek dedi bunada şükür yani
Bugraefekan Betty27 evet kendi doktorum söyledi fl kısalığı var genetik de olabilir dovn da olabilir dedi. Ben Ağrı'da oturuyorum ertesi gün hemen üniversiteye gittim Erzurumda prof buldum beni usgye soktu zaten bu alanda kendisi tahsis yapmış dovn değil ama küçük bebek olacak normal bebek olmaz dedi doğumu ve yapacam dedi 3 hafta sonra tekrar doktoruna git gerilim ilerleyebilir çünkü ona göre erken doğum yaptırırım dedi gelismiyorsa 3 haftada doğması lazım dedi
Betty27 Bugraefekan Eskişehirliyim ve tıp fakültesine gittim orda doğru düzgün hiç uğrasmadilar bile direk risk olabilir amniyosentez önerdiler.
Minnoskiz Benim bebegimin de fl hep 1 hafta geride ama benim boyum da uzun değil. Doktora sorma gereği bile duymadım özel muayenehaneye gidiyorum o da bişey demedi bi tehlike olsa söylerdi babamız 185 falan ama ben hep demek ki bana çekecek diye düşünüyordum. Sadece kemik kısalığı down sendromu göstergesi olmaz hem korkmayın o kadar teste boşuna mi giriyoruz. Icinizi ferah tutun
Betty27 enfla 2 li ve 4 lü test yaptırdım hiç bir sıkıntı yoktu 2 li teste 1/ 10.000 cikti. 4 lü taramada ise 0.67 çıktı sonucum yani hiç bi risk grubunda değildim. Beynine bagirsaklarina kalbine baktılar ama hiç bir sıkıntı gözükmüyor.
enfla Betty27 ıcınız rahat olsun o zaman bnce genetıktır tek bır belırtı ıle down olacagını sanmıyorm 🤗
Bugraefekan Canım uzman doktora gitme hocalar varya genelde öğleden sonra bakıyorlar ücretli oluyor bir kez git farki göreceksin nasıl ilgilendiğini hoca çok daha detaylı bakıyor ve için nasıl rahatlayacak bu şekil bilinmezlik beni strese sokmuştu
MMB Betty27 benim esimde 1.82 ben 1.61 olabilir bı sorun olmaz dedi bana ama her iki gün kontrol e gittigimde bacak boyu kısa biraz dedi
Betty27 Benim gittiğim doktorlar gerçekten çok korkuttular cüce olabilir diyen bile oldu keşke bana da biraz kısa ama sıkıntı olmaz deselerdi. Kızlar içim böyle hep huzursuz olacaktı o yüzden nifty test (kan testi ) yaptırmaya karar verdim inşallah güzel haberler gelir 🙏🙏
Betty27 Merak edenler için yazıyorum Sonuçlar geldi çok şükür hiç birşey yokmuş bütün değerler normalmiş 🤗 boşuna stres yaptığımla kaldım . Tabii Allah büyük en doğrusunu o bilir ama bu testte içimi rahatlattı çok çok çok mutluyum Allah kimseyi evladıyla sınamasın 🙏🙏