Pinar59 şöyle söyleyeyim benim kurban bayramında birden fırladı 17/11 i gördüm ve görmemde bozulma oluştu direk acile gittik oraya gittiğimde zaten tansiyonum 14/8 e düşmüştü ve görmemde düzelmişti ama yatış verdi doktor direk idrarda protein baktılar gebelik zehirlenmesinden şüphelendiler şükür hepsi temiz çıktı ve hiçbir müdahalede bulunmadan tansiyonumda 1 saat içinde normale döndü ertesi gün taburcu oldum ama 35. Haftama kadar kullanmak üzere ecoprin verdi 35. Haftama girdiğimde bıraktım 2 hafta kullandım. Birde alfamet verdi lüzum hali kullan diye sonra 1-2 kez 14/8 gördüm ama kendiliğinden düştü hep son 2 haftadır da hiç yükselmiyor
Ama tuzlu şeyler tüketmiyorum kesinlikle yemeklerdede çok az atıyorum pişirirken hamur işi ve ağır hiçbir yemek tüketmiyorum sade soda turşu gibi ödem yapıcı şeyler yemiyorum sıcakta asla dışarı çıkmıyorum kendimi yoracak hiçbir aktivite yapmıyorum uzun yolculuk yapmıyorum en önemlisi günde 3 litre su içiyorum bunların hepsini doktorum özellikle önerdi zaten bende birebir dikkat ettim hatta en sonki kontrolümde 1 buçuk kilo vermiştim
tansiyon ilacını kullanıp kullanmamak size kalmış tabiki ama özellikle kan sulandırıcı verdiyse kullanmanızı tavsiye ederim tansiyonunuzu düşürmez ama tansiyonun yükselme halinde oluşabilicek olumsuzlukları önler
En önemli faktör de stres olabildiğince strestende yzak durun