Nur1219 Kızlar herhangi birini olan var mı tecrübelerinizi paylaşır mısınız hangisiniz önerirsiniz, birde spinal ve epiduralin farkını bilen var mı
2cocuk2kopek Nur1219 ilkini genel oldum bunuda genel olucam . Spinalde çok fazla yan etki kalıyor vücutta .
U-M_mom Nur1219 Genel oldum zordu ayılması çok zor oluyor ikincide yine geneli seçeceğim ama çünkü panikatak hipertansiyon var diğer türlü kaldıramam ama spinal olanlarda genelde bel ağrısı ve baş ağrısı bıraktığını duydum
Zeynep9120 Nur1219 iki doğum yaptım ikiside spinal oldu hiçbirşeyim yok gayet iyiymm tavsiye ederm dogumlarda kolay gecti kolay ayaklandım
Busra1904 2cocuk2kopek çocuğunuzun durumu nasıl genel anestezi sonrası narkoz geçer diyorlar ya ben pek sorunu olan duymadım ama size de sorayım
Busra1904 U-M_mom sonra ağrı kesici odada vermediler mi devamlı hastanede ağrı mi çektiniz . Çocuğunuzun durumu nasıl anestezi filan diyorlar ya geçer garip garip yeni modalar
U-M_mom 2cocuk2kopek Ya bilmiyorum ben çok zor ayıldım ama bana ayılırken bidaha iğne yapmışlar sakinleştirici o yüzdende öyle oşmuş olabilir
poncikveannesii Nur1219 spinal bir defa iğne ile yapılıyor epidurla ise iğne yerine katater takılıyor amlyt sonrasıda ağrı geldikçe ağrı kesici veriliyor kataterden sırtta kalıyor bi süre
aylinpalaa Nur1219 ilk doğumum spinal oldu bence ya epidural ya da spinal olun bebeğinizin ilk anlatına şahit olun derim. Ben de yan etki kalmadı çok şükür bugün de 2.doğumum var
2cocuk2kopek Nur1219 bel baş ağrısı . Birde hani diyorlar ya sezaryen yeri üşütünce ağrır vs diye oda Spinal olanlarda oluyor genelde 6 yıl oldu benim hiç ağrı sızı yaşamadım şükür
poncikveannesii Nur1219 evet amleyt anında farkı yok normal sonrasında tek fsrkı birde epidurl normal doğumdada yapılıyor sancıyı az hissetmek için
Umuteymen65 @Nur1219 ben iki sezeryan oldum spinal bel ağrısıni bir hafta çektim üçüncüyü olacam kararsızım genel mi olsam diye
Nur1219 Umuteymen65 Hadi yaa böyle söyleyenlerde var bel ağrısı da insanı düşündürüyor umarım olmaz ama kararsız bırakıyor insanı 😅
myangelson Nur1219 epidural denemedim ama öteki ikisini deneyimledim bence spinal. Spinal ile epidural farkı da ikisi de omurilikte farklı noktalara giriliyor spinalde uyuşukluk için iğne yapılıyor çıkartılıyor. Epidural de orada katater oluyor ağrı kesici ilaç veriliyor belli aralıklarla omurilikten direk
Nur1219 myangelson Teşekkürler az çok kafamda bişeyler oluştu umarım hayırlı olan hangisiyse o olur, herkese sağlıklı kolay doğumlar diliyorum 🥹
Naazli Nur1219 2 doğumumuda spinal anesteziyle sezaryen doğum yaptım. Çok konforluydu. İkisinde de sıkıntı yaşamadım hiç. Ne baş ağrısı ne omuz ne bel ağrısı. Spinalde sadece belden aşağısı uyuşturuluyor. Epiduralde ek olarak belde kakater takıyorlar ağrı kesiciyi ordan alıyorsun diye biliyorum
Anneyimmmben Nur1219 epirural ağrı hafifletici bir uygulama tek başına uygulanmaz. En uygunu sezeryan için spinal olur. Daha konforludur. Genel anestezi ile azda olsa bebeğe anestezi geçebilir anne tam uyanıklık halinde olmayacagi için bebeğimi hemen emziremez sarhoş gibi olur. Spinal daha avantajli
Busra1904 Anneyimmmben bebeğe senelerdir anestezi geçmedi yeni mi geçiyor senelerdir genel anestezi vardı bu da bana saçma geliyor sanki doktorlar ayılmanı beklemek istemiyor gibi . Spinal ve epidural eve gelince şiddetli ağrıları olan ve hala ağrısı geçmeyen tanıdıklarım var
2cocuk2kopek U-M_mom belki o etkilemiş olabilir . Çünkü bebek etkilenmesin diye az miktarda veriliyor ben odama çıkarılırken uyandırıldım direk