Herkese hayırlı sağlıklı doğumlar kızlar, çok şükür bebeğime sağlıkla kavuştum. 🥹
Planlı sezaryen olan doğumum için
Sabah 7 de kadın doğum acil bölümünden giriş yaptırdım. Önce karından ultrason yapıldı sonrasında açıklık muayenesi yapıldı. Sezaryen de olsa yapılıyormuş. Sonrasında kan idrar tahlili alındı. Sonuçlar çıkana kadar nst çekildi. Yaklaşık 2 saat falan sürüyor, bu işlemler bittikten sonra sizi odaya alıyorlar tamamen şans işi 2 kişilik odalarda var tek kişilik odalar da.10′a doğru odaya getirildim ameliyat kıyafetlerimi giydim damar yolu açıldı. Sonda odada takılıyor. Gözümde en çok büyüttüğüm şeydi belkide, takan kişiyle âlakalı sanırım herkesin anlattıgı farklı ben çok korkuyodum ama hiç korkmama gerek yokmuş 3 saniye sürdü ve acımadı. 10.20 de beni almaya geldiler bekleme alanına götürüldüm. Sırayla alıyorlardı herkesi fakat aşırı yoğun bir gündü ve sıra bana geldiğinde acil başka sezaryen çıktı ve ben 12 de ameliyata girebildim. Açlıktan ve stresten sürekli midem bulanıyordu. Girerken söyledim ona göre ilaç yapıldı. Belden iğne asla acımıyor. 10 dakika sürmedi tamamen uyuştum ve yattım. İlk doğumum da çekiştirme dokunma hiçbir şey hissetmedim ama bu doğumda herşeyi hissettim sadece acı yok. Ama değişik bir his. O yüzden tedirgin oldum. Başımda sürekli benimle konuşan anestezi teknikeri vardı o yüzden baya rahatladım. 5 dakika içinde bebeğim çıktı. Sonrasında benim işlemlerim devam etti. Ameliyathane ekibi çok güzeldi güleryüzlüydü konuştul ettik 🙂 Ameliyathane aşırı soğuktu bebek çıktıktan sonra soğuktan boynumun altına ağrı girdi o kadar zorladı ki ameliyatı unuttum. Bittiğinde artık soğuktan dudaklarım morarmıştı ve dişlerim istemsizce birbirine çarpıyordu. Odaya gelene kadar titremeye devam etti. Tek kişilik odaya denk geldiğim için rahat ettim. Hemşireler ilgili ve güleryüzlüydü. Karından bastırma yapılmadı. İlk ayağa kalkışı da kendiniz yapıyorsunuz. İlk ayağa kalkışım gece 10 da olduğu için sonrasında sürekli kalkıp yürüyemedim ertesü gün daha rahat hareket edebildim. 2 gece kalıyorsunuz bir sıkıntı olmazsa 48 saat tamamlanınca çıkarıyorlar. Yemekleri beğenmedik, temizlik 10/6 diyebilirim. Merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz.