Ezgi3545 Kızlar 15 haftalık hamileyim ve doktor 11 hafta boyunca max 2 kilo almam lazım dedi. Hızlı ilerlemişim. İkinci trimesterde kilosunu koruyan var mı nelere dikkat ettiniz çok sık acıkıyorum masa başı çalışıyorum hareketli bi hayatım da yok ayrıca yemeklerden sonra çok da yesem az da yesem ağırlık çöküyor uzanıyorum hareket edecek halim olmuyor. Siz neler yaptınız ikinci trimesterı nasıl max 2 kilo ile bitirebilirim
tahamommy Ezgi3545 en sağlıklısı diyet yapmak olur sanırım ve bi sıkıntın yoksa yürüyüş yap mutlaka yağlarından verirsin en azından ben 13. Haftaya kadar hiç kilo almadım ama 2. Trimester beni mahvetti 9 kilo ile ilerliyoruz doktor da bana bi dur artık dedi 😅
Daisyy000 Ezgi3545 Ay abartmasın doktorunuz.Şekeriniz falan yoksa hicbisey olmaz. Kilo yüzünden strese girmeyin
oglussannesiiii Daisyy000 Ezgi3545 hiç öyle düşünmeyin kilo sadece şeker oluşturmuyor tansiyon yüksekliğide yapıyor ben şuan hızlı kilo aldığım için tansiyon yüksekliğinden hastanede yatıyorum erken doğumu tetikliyor o yüzden kilo almamaya bak ve diyet yapmaya başla canım aşırı ödemin olunca mutlaka doktoruna başvur
anneoluyorumm13 Ezgi3545 sebze-protein dengeli beslenin abur cubur paketli Gıda şekerli şeyler yemeyin hamur işi yemeyin her akşam yürüyüş yapın o zaman kilo olmuyor zaten 35. Haftadayım 7 kilo aldım zaten bebek 3 kilo ☺️
Ezgi3545 tahamommy hiç yürüyecek halim olmuyor eve koşu bandı da aldım onda bile 10 dkda öyle yoruluyorum ki 30 kaloriyle koşu bandını bitirdim dün. Ciddi bir disiplin oluşturmak lazım ya :(
Daisyy000 oglussannesiiii Kişiden kişiye değişiyor sanırım… Ben sağlıklı beslenmeme rağmen 26 kg aldım. Çok şükür kilo kaynaklı bir problem yaşamadım🌸Tabiki az almak çok daha iyi ama bazen elimizde olmuyor..
yasarceyda12 oglussannesiiii katılıyorum önceki gebeliğimde kilolu hamile kaldım 88 felan tansiyon damar direnci hepsini beraberinde getirdi ve erken doğum yaptım 33. Haftada tansiyonumu kontrol edemedik şeker yoktu Allahtan ama olurduda sonra kilo verdim 64 kiloya düştüm tekrar hamileyim 13. Haftadayız daha kilo almadım yürüyüş yapıyorum beslenmeye dikkat ediyorum tabiki daha önce yaşadığım için yaşama oranım yüksek ama en azından bazı önlemler aldım
Zeynep0742 oglussannesiiii banada öyle dedi 😄 ama o dedikçe daha çok yiyesim geliyor 😄 29.haftamdayim 12 kilo aldım😀
Ezgi3545 anneoluyorumm13 ya ne güzel maşallah size hep böyle mi dikkat ettiniz? Karbonhidrat çok mu sınırlandırdınız
erikarpuz Ezgi3545 yediklerin sağlıklı şeyler olsun canım kuruyemiş kuru meyveler bunlardan atıştır hem tok tutar hem de bebişine iyi gelir ben de 4. ayda birden 6 kilo aldım biraz da ödemim oldu hemen durdurdum kendimi 3 haftadır stabilim bol su iç su da tok tutuyor ama yudum yudum iç belki çok masum olmayacak ama diğer paketli gıdalardan iyidir yulaflı bisküviler tüketebilirsin ara öğünde kendi hazırladığın meyveli yoğurtlardan yiyebilirsin
Ezgi3545 erikarpuz kuruyemişin de fazlası kilo yapıyor diye onu da çok az yemeye çalışıyorum acıkınca meyveyle bastırmaya çalışıyorum ama onda da şeker var iştah mı açıyor anlamadım
2cocuk2kopek Sulegull kuzum her ay 1 kilo olarak bakıyorlar maximum en fazla 15-16 kilo alınması gerek . S n 27 kilo almışsın şeker var mıydı
Ipek0z Ezgi3545 hafif şeyler yemeye çalış sık acıkıyorsan, bir kase yoğurt, yeşil elma, salatalık, kefir, kepekli kraker gibi
tahamommy Ezgi3545 evet ya maalesef hamilelikte de zor oluyor bu disiplin kendimizi de çok sıkmadan bişeyler yapmamız lazım
anneoluyorumm13 Ezgi3545 dikkat ettim ilk gebeliğim bebeğe zararlı olacağını düşündüğüm gıdaları tüketmedim karnım acıktığında salatalık süt domates mısır meyve kefir çiğ kuruyemiş vb tükettim sabah peynir zeytin domates akşamda haftanın 4 günü sebze 3 günü et türevi tükettim elimden bu kadar geldi valla
Ezgi3545 tahamommy hareket etmek aşırı zor geliyor yürürkenki duruşum bile farklılaştı. Yemeği az bile yesem sonrasında üstüme yapışan ağırlığı anlatamam
Sema4101 Ezgi3545 bende 27. Haftandayım bana da doktor karbonhidratı kes dedi ve gerçekten artık çok takmaya başladım gün içinde hep yoğurt Kefir kuru yemiş falan yiyorum bu seferde çocuk kilo almıyor mu acaba diye tedirgin oluyorum
mavideniz9696 Ezgi3545 imkansız 😂 2. Trimester en çok kilo alınan dönem zaten ben ilk 18-19 hafta hiç kilo almadım 2 haftada 5 kilo almışım. İlk haftalar korumazsanız sonrasında zaten çok çabuk alınıyor 🥹
Kukoss Bebege kilo aldiracak besleyecek seyler konusunda arastirma yapip onlari tuketin size de ekstra kilo olarak donmez:)
Ezgi3545 Kukoss bebek aslında bu dönemde zaten besleniyormuş bi de doktor bayağı takviye verdi. Ocean mummy, b12, D3 ve demir ilacı verdi. Yani alması gereken her şeyi takviye olarak alıyor aslında. İştahım kapansa keşke ciddi bir disipline girmek lazım
Ezgi3545 anneoluyorumm13 ne güzel ennnn güzelini yapmışsınız aslında benim de hayalim öyleydi nerde koptuysam bi başlayınca arkası geldi. Dışarıda kremalı hazır şeyler falan yemeye başladım insana mutluluk verince devam ettim işte tatlıya aşırı yönelmedim ama yiyorum malesef az da olsa. Karbonhisrat ve kızartmalara çok yöneldim 😔