Asya1122 Gizemsli- tabiki hiç bir doktoru ve hastaneyi zan altında bırakmayız ama benim de kızım 34 te doğdu ancak 1750 Gr 43 cm. 12-13 gün gibi kaldı . Haftayı falan beklemediler duymadım öyle bir şey 2 kiloyu geçince verdiler solunumu da normale dönmüştü ki solunum 3-4 gün kötüydü. Sizin kilosu ve solunumu da iyiymiş anlamadım benim de özeldi ama
Elifimsib Gizemsli- 34+0 da doğum yaptım 2090 gram 48 cm doğdu kızım doğduğunda ağladı öncesinde de ciğer geliştiriciler yapılmıştı ama ciddi solunum sıkıntısı vardı 11 günü entübe olmak üzere toplam 16 gün küvezde kaldı. 14. Gün emzirmeye başlamıştık 16. Günde de çıkardık çok şükür 1960 gramdı taburcu olurken. Herhangi bi sıkıntısı yoksa taburcu etmemeleri garip geldi bana da. Bebeğin solunumu iyiyse başka bir sıkıntısı yoksa emebildiğini görünce bırakıyorlar. Özel hastanedeydi kızım bu arada anne bebek uyum odası yoktu normalde haftada üç gün görmeye izin vardı ama biz her gün gidip gördük neredeyse. Emziren anneler her gün yarım saat bir saat kadar emziriyordu zaten. 13. Güne kadar midesinden hortumla besliyorlardı kızımı zaten 13. Gün onu çkarıp normal beslenebildiğini emme refleksinin iyi olduğunu görünce 14te hemen emzirmeye çağırmışlardı beni
tahamommy Gizemsli- benim bi arkadaşım 26. Haftada doğum yapmak zorunda kalmıştı 800 gr doğmuştu 2 kiloya gelince çıkarttılar canım haftasını tam bilmiyorum ama o da kilo bekliyoruz demişti
Ddm28 Eğer bebeğinizi görmenizde herhangi bir sorun yoksa çocuğunuzu her gün görebiliyor bilgi alabiliyorsanız panik yapmayın derim .. şöyle ki büyük kızım 28+3 de doğdu 44 günlük bir kuvöz geçmişi var 34. Haftaya ulaştığında taburcu oldu ama benim kızım doğduğunda solunum dahi herhangi bir rahatsızlığı yoktu kendi solunumu yeterliydi cihaza hiç bağlanmadı biz şehir dışında olduğumuz için doktorlar baktı ki bebek besleniyor herhangi bir sorun yok o şekilde taburcu etmişlerdi ama daha uzun süre kalan bebekleri biliyorum bazı doktorlar normal zamanda doğan bebekler 37den sonra doğduğu için o haftaları bekleyebiliyor yine doktorunuz ile bi görüşün isterseniz 🌸
myangelson Gizemsli- gerekli kriterleri karşılamıyordur belki o sebepten tutuyor olabilirler mi ? Emme refleksi, kendi başına nefes alabilme solunumda sıkıntı olmaması ve kilonun 2500 üzeri olması gerekiyor çıkartılması için
Aysgllarkn Gizemsli- aynen öyle, yeter ki sağlıklı olsun. Emin ol 34 haftalık doğum yapıp kucağına verselerdi bebek daha kötü olurdu, daha emme refleksi bile gelişmedi, solunumu sıkıntı olurdu. Çok şükür iyi ve daha iyi olacak, az daha sabredin 🌸
Datlum Bir tanıdığımız 32 haftalık doğum yaptı ama kilosu çok öndeydi bir hafta kadar kaldı çıktı ama kilosu baya iyiydi bebeğin
yigitadez123 Datlum kaç kiloydum acaba. Benimki 2130 gr doğdu. Şuan 1850 gr düştü 8 gündür yoğun bakımda. Sadece beslenme ve kilo ilgili sıkıntısı var
Ddm28 Gizemsli- çok güzel ☺️ bir anne olarak tabi ki sizi anlıyorum insan hiç ayrı kalmak istemiyor ama şöyle düşünün bu onun sağlığı için hepimizin doktoru bebeği sağlık gelişimi hepsi birbirinden farklıydı yani atıyorum benim kızım 44 gün yatmıştır diğer bebek 30 gün bu hiç kafanızı karıştırmasın inşallah en kısa sürede kavuşursunuz yavrunuza 🌸
Elifimsib Gizemsli- nedenini söyledi mi peki bu kadar bekletmelerinin yani emme refleksi mi yok veya solunumu daha kendisi yapamıyor mu? Kilo sınırı 2000 gram zaten ondan yana sıkıntınız yokmuş. Olduğumuz hastanede çok fazla anneyle konuştum hiç haftasını tamamlasın diye bekliyoruz diyeni duymamıştım. Benim kızımın ilk bir haftası kritikti kalbinde de sıkıntı vardı hatta doktoru çok riskli bi dönemde şuan demişti ama solunumu toparladıktan sonrasını kolay atlattık çok şükür. Doktorumuz herhangi bi sağlık sıkıntısı yoksa emme refleksi de varsa bebeği burada tutmamız için hiçbir sebep yok anne babasının yanında o sevgiyle daha hızlı büyür toparlar bundan sonra demişti