Ksnmera 2 yaş sendromu hareketleri bunlar. Çok normal. Sinir krizi geçirecek noktaya getirir sizi ama Ben çözümü mücadele etmemekle buldum. Sakın “ yerden kalkmalisin, bak geç kalıyoruz” deyip çocuğu cekistirmeyin. İnatlastiginizda daha fazla zamanınızı çalacak unutmayin. Bagirdiginda, yeter artık dediğinde o daha fazla rezillik çıkartıyor. Çok şefkatli bir şekilde ve ses tonuyla kucağınıza almaya çalışın. Gel annenin kollarina deyip ninni soylerdim kucağımda ,saçını okşayarak (ilk süreçte gelmiyordu,kendine vuruyordu sonra sonra ben sakinlikle sabırla aynı şeyi yapmaya devam ettim. onada iyi geldiğine anlayıp kendisi yanima gelmeye başladı ağlarken “anne beni sakinlestir ” diye)
Onu o şekilde sakinleştirmeyi deneyin. Çocuk psk. Götürmüştüm ben ve çok açıklama yapmayın ve keisnlikle ondan daha sinirlı olmayin demişti. 1 kere söyle ve Ayril yanından. Yada bir kere soyle ve ynina otur ellerini kucağını aç. Sen onu ikna etmeye çalıştıkca daha çok ağlayıp yerde surunecek. Karşıt tepki oluşturacak sertlikte ikazda bulunmayın. Mücadele etmeyin, o an tüm işinizi, zaman alginizi birakin ve dunyanin en şefkatli annesi olarak konuşun.