Ayhande Ben normal doğum yaptım iki doğumumda normal oldu çok şükür sezeryan tecrübem yok o yüzden kendi tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim. Sezeryan olsun vajinal doğum olsun her doğum farklıdır her kişinin ağrı eşiği farklıdır. İki yönteminde çok kolay olduğunu düşünmüyorum sonuçta bir kadın dünyaya bir bebek getiriyor sezeryan konforluydu diyen kişiye sorarım kesilmenin neresi konforlu yani sezeryani hiç ağrın yokmuş gibi anlatılması bana çok saçma geliyor, normal doğumda kolay değil. Doğum sürecini etkileyen bir sürü faktör var birincisi iyi bir doktorlar ilerlemek kendini bu sürece zihnen hazırlamak gerekirse ebe desteği almak, gebe okuluna gitmek vb. Doğum sürecini sadece anne değil bebekte yaşıyor ama nedense hep anne seçiyor doğum şeklini buda bana çok bencilce geliyor. Elinizi karnınıza koyup bebeğinizle konuşun beraber ne olursa olsun hangi yöntem olursa olsun kavusacagınıza dair sinyaller verin hem bebeğinizi hem zihninizi hemde vücüdunuzu rahat bırakın. Ayrıca şunuda söylemek istiyorum iki doğumumda hızlı ilerledi sancıları güzel karşıladım son anlar yani bebeğin artık gelme anı diyelim bebeğin kafasının gözüktüğü an beni sezeryana alın demişliğim var yani bu bi gerçek ağrıdan bazen insan saçmalıyor ama bi doğdu kızım ve herşey o an bitti ve geçti inanılır gibi değil ayağı kalkmak istedim kendimi çok iyi his ettim hemşireler izin vermedi daha yeni doğum yaptığım için odama gelip yemek yedikten sonra hoplaya zıplaya wc ye de gittim üstümüde kendim değiştim çok şükür sanki annemden yeni doğmuş gibi oldum. Tabiki lohusalık var işin içinde yinede tedbirli olmak kendine dikkat etmek gerekiyor doğum sonrası için.