Srfblt tubatubaa maalesef risk kalmamış olur mu hep var aslında ama doktorların hedefi önce 28 daha sonrada 30-32 leri görmek :) çünkü bebeğin daha fazla yaşama şansı oluyor daha fazla gelişmiş oluyor. Bende serklajlıyım burada sağ salim vaktinde alalım evlatlarımızı inşallah kucağımıza 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Srfblt tubatubaa Aminn Aminn inşallah hepimiz görelim 🙏🏻 hamilelik zaten stresli bir de riskli yaşayınca gerçekten çok daha zor oluyor. 22+3 de serklaj oldum şuan çok şükür 30+1 olduk 🎀🥹🩷🙏🏻🤲🏻✨
biranneadayi1 Srfblt ay sizinle haftamız ve günümüz birebir aynı , ben de bugün 30+1 im :) tek fark Serklajı 23+2de oldum :)
biranneadayi1 Srfblt evet şükürler olsun ❤️ işte doktorum 32 ve 34. Haftaları geçersen daha da rahatlarsın diyor , inş bizler 37 38 leri görürüz 🙏☺️
Srfblt biranneadayi1 inşallah inşallah benim doktorumda öyle söyledi başta bir 30-32 leri görelim dedi o zaman hiç korkma dedi, kendisi şakacı biri geçen gittiğimde de 35e kadar bu kızı içinde tut bak diyor bana 🤣
biranneadayi1 Srfblt ahahah manifestlemiş 35 i 😁😁 geçen ben de doktoruma ben ne zaman bi şeyler yapabilicem evde çok bunaldım dedim , bana daha yatacaksın az kaldı sabret diyor gülerek 🤣
3_bebelianne Serklajsızım bende 24haftada 19mm ölçüldü haftan dikiş süresini aştı dendi dikiş atılmadı düşük erken doğum riskim vardı şükür 36haftaya geldik🌸 rahim kısalığı azalmıştı en son rabbim yardımcımız olsun
tubatubaa 3_bebelianne Ayy çok şükğr bebek kendini kurtarmış doğsa bile küveze girmez inşallah hangi ilaçları kullandınız acaba bende de servikal kısalık var
Mhtpbkrc 3_bebelianne geçmiş olsun öncelikle bana da 21. Haftada kısalık tanısı konuldu vajinal muayene ile 27mm ölçüldü Perinatolojiye gitmelisin dediler yaşadığım şehirde Perinatoloji doktoru yok devlette de özelde de. İki doktora daha göründüm eğitim araştırmada ultrasonda 27 mm ölçtü. Perinatolojiye gitmen lazım dedi. Progestan verdi nasıl kullanacağımı söylemedi eczanecide söylememiş eşim aldığında. Ağızdan mı vajinadan mı kullanılacak bilemedim kullanmadım bende tekrar bi doktora gideyim danışayım dedim şuan 25 haftalık ne durumda bilmiyorum şehir hastanesine evim 1.30 saat mesafede ☹️
3_bebelianne tubatubaa Umarım dahada bekler zamanında gelir ilaç kullanmadım canım 30haftada uzunluk 27falandı
3_bebelianne Mybabyyyyy1 özel ve devlet takipliydim şuan tek özele gidiyorum iki doktorumda ilaç kullandırmadı doktorun ne diyorsa onu uygulayın herkesin farklıdır süreci sağlıkla gelsinler🌸
Mybabyyyyy1 @biranneadayi1 ve @Srfblt Kızlar serklaj haftalarımız nerdeyse birbirine çok yakın bende 23+1 de oldum ve bu konuyla ilgili tüm postlarda sizleri görüyorum lütfen banada dua eder misiniz? Sizler gibi 30+1 leri göreyim sağ Salim 🙏
tubatubaa Mybabyyyyy1 Serklajlıysanız hiç korkmayın Kalkıp gezip tozanların hikayelerini okudum 37 38 gelen birsürü hamile var burda en azından dikiş tutuyor sizi bizim nalesef oda yok .Doktorlar her zaman en kötüsğnü söylemek zorunda siz Allaha gğvenin 🤲🏻🫶🏻
Srfblt Mybabyyyyy1 etmez olur muyum 😇🙏🏻 ben aynı durumu yaşayanlar için okudukça hep dua ediyorum valla, hamilelerin duası kabul olur derler ya hepimiz birbirimize ediyoruz ne güzel burda ❤️ sağlıklı sıhhatli vaktinde alalım bebişlerimizi hepimiz kucaklarımıza, su gibi geçsin inşallah haftalarımız. Siz kaç haftalık oldunuz ☺️ Mybabyyyyy1
biranneadayi1 Mybabyyyyy1 ay inş göreceksin ❤️🌸 İnan saya saya günler haftalar geçiyor , 30 lara gelince de insan 37 kere varabilir miyim diye düşünüyor 😁 Allah inş nasip etsin hepimiz yavrularımızı sağlıkla kucağımıza alalım 🙏🙏
Mybabyyyyy1 tubatubaa teşekkür ederim inşallah rabbim hepimize yardımcı olsun . Siz kaç haftalıksınız ve kaç mm ölçüldü rahim ağzınız ?
3_bebelianne Mhtpbkrc teşekkürler sizin farklıdır belki iki doktor takipliyim bende progestan vesaire kullanmadım ben doktorunuz daha iyi bilir sağlıkla gelsinler🌸
Srfblt Mhtpbkrc canım ben vajinal yoldan kullanıyorum doktorum öyle önerdi, daha etkili oluyormuş, benimde serklaj olurken 26-29 mm idi ameliyattan sonra bir daha ölçülmedi
tubatubaa Mhtpbkrc kesinlikle fitil olarak alınagızdan almanız hiçbir fayda etmez önden alınca direk tahme gidiyor
tubatubaa Mybabyyyyy1 28 2 güne 29 olacam ilk gün 18 ölçüldü 23 te tanı konuldu şimdi 30 larda ölçüyorlar
Mhtpbkrc tubatubaa bende de aynı problem var hiçbir şey kullanmıyorum genelde evde dinlenerek geçiriyorum günleri biraz fazla dolanayım hemen baskı yapıyor aşağıya öyle olunca tekrar uzanıyorum hemen Ama bende korkuyorum kısalma olmuyordur inşallah büyüdüğü için olur diyor herkes ama özel durum olduğu için korkuyor insan