edabolukbasi3- [silindi] silahlı kutlamanın her türlüsüne karşıyım bak o konuda sonuna kadar haklılar kaç kişi yorgun mermiden maganda kurşunundan can veriyor. bunlara gelene kadar el kadar bebekler hastanelerde öld"ürül"“ürken ensar vakfında çocuklara te”“ca”"vüz edilirken neredelerdi
[silindi] edabolukbasi3- ya konuşsam içeri alınırım bişey demek istemiyorum çok üzülüyorum ülkenin haline, gram beyni kalmamış insanların seçimleri yüzünden sefalet çekilmesine..
keyfimin-kahyasi-misin edabolukbasi3- peki ya yendidogan ufacık canlara kiyarken hepsinin elinin armut toplamasına ne diyorsun
[silindi] Guzel_bebem istaf olduğunu nerden çıkarıyorsunuz, insanlar toplaşıp özel bi kutlama yapıp davet ikram yapıyorlar, aynısı iftarda da var bayramda da var mevlütte de var..
keyfimin-kahyasi-misin [silindi] Demi . Heleki İftar madme Dine bu kadar uygun yaisyorlar asıl iftarın aileleri çağırıp toku doyurmakla değil acı doyurmakla muhtaci hissetirmeden doyurmakla oldugunuda anlatsalar ya
Guzel_bebem [silindi] dini bayramlarla bu konuyu aynı kefeyemi koyuyorsunuz israfın her türlüsü haram üstelik bu şatafatlı hayatı olanlar için bazıları istegramda para kazanmak içinde yapıyorlar bu konuyu herkes üzerine alınmasın sen kutlarsın usulünce başka biri kutlar şatafatlı hayatları için
keyfimin-kahyasi-misin Mzzz Hiç ayarları yok baiz insanlarin ya geçende biri Namazı boşver çocuğuna bak O daha Sevap diyodu simdie Ağza gelene günah Diyolar 🫠🫠
Otuzarti3 Mzzz Siz herşeyi kurandan mi öğrendiniz? Mesela biz namaz kılma şeklini kurandan mi öğrendik?
Buse4161 [silindi] ben hiç üzülmüyorum kurunun yanında biz de yanıyoruz ama özellikle o yaşlı moruklar ohh çok iyi oldu onlara toto kılı olmaya devam etsinler
edabolukbasi3- Guzel_bebem israf haramsa kimse mevlüt düğün vs yapmasın o zaman kaç kişinin yemeği çöpe dökülüyor daha bu akşam düğündeydim çöplerin içi yemek doluydu bu israf değil mi yada diyanet başkanının altında olan son model araçlar israf değil mi ?
[silindi] keyfimin-kahyasi-misin aynen öyle çöplere dökülen 8 çeşit yemekle sokaktaki hayvanı beslemeye cürret etmezler anca konuşma.. (sokakta hayvan bırakırlarsa tabi)
keyfimin-kahyasi-misin edabolukbasi3- İşte Ama söylesek suçlu cikarirlar ne demişler doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar
keyfimin-kahyasi-misin [silindi] Hayvanları toplu toplu katlederken bu diyanetin çenesi nerdeydi ki acaba Son model arabalarıyla kadın mı gezidiryorlardi yoksa
Otuzarti3 edabolukbasi3- Canım İslama bakışın gerçekten bu kadar basit değil değil mi? Yani İslam’da böyle mi diyor geçiyor nasıl günah olur da ne demek? Herşey açık açık yazilmayinca anlaşılmaz mı yani? Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem zamanında hangi kadın baby bilmem ne yaptı? Ha yoksa siz onlardan daha mi hayırlı insanlarsiniz? Yoksa zaman mi değişti? Vallahi kusura bakmayın ama bu bozuk zamanda ne siz ne ben onlar gibi hayırlı kadınlar olamayız ama onların tek odalı evlerinden bizim yaptiklarimiza. Tartışmak veya sizi eleştirmek değil amacım ama yanlış yanlıştır.
[silindi] Otuzarti3 bundan 1500 yıl öncesine gidecek olursanız elinizdeki telefonu da forumu da kullanmamanız gerekir, bezlerinizi elde yıkayıp çocuğunuza takmanız gerekir mesela, şimdi ki zamanla 1500 yıl önceyi kıyaslamak da enteresan..
keyfimin-kahyasi-misin Otuzarti3 Lafa karışmak istemem ama Eski zamanda kadının herşeyi ulu orta dokulmezdi Mahrem ya hani. Şuan haklı gördüğünüz diyanet tam tersini yapıyor Kadının mahremi kalmadı Açık kapalı farketmeksizin Affedersin seyimize bile kairştilar . Ki Dönemde çok değişti isteyen Kadınlar arası arkadaslariyla Döküp sacmadan İsteidgini yapabilir bunun nesi yanlış . Çok gördüm Bı davet varsa kalan yiyecekler gelenlere dağıtılıyor yani Herşeye kötü gözle bakmamak lazim .
Buse4161 Otuzarti3 senin bu deyişin ile Kuran o döneme özel indirildi o zaman bi güncelleme gelmediği için de diyanet kuranın güncel sürümünü mü açıklamış oluyor
gulokuyucu Otuzarti3 bak tam da bu yazıydı edanın yazıları tam bir cahillik akıyor.. istiyor ki her bir günah kuran da yazılsın kuran da yazılmamışsa günah değildir kafasın da.. anladın mı yani bu insana ne anlatıcan kardeş Otuzarti3
[silindi] Otuzarti3 her şey kurandan öğrenicez tabi nerden öğrenicez ablacım senin bildiğin daha güvenilir bir dini kaynak varsa diyanetten başka söyle biz de aydınlanalım
[silindi] Guzel_bebem instagramdakileri diğer annelerle bir tutan sizsiniz ama burda şu an kim ne isterse yapar günahı da onun boynuna onun yerine geçip hesap veremeyeceğiniz her şeye böyle konuşurken günaha girmiyor musunuz siz yani sallıyım sallıyım durayım ama müslümanım elhamdülillah, çok iyi
keyfimin-kahyasi-misin [silindi] 👏🏻 👏🏻👏🏻Kadınlarin konuşma hakları eşleri varken yoktu mesela Dini karistirmazsak kadınların Ağzını açıp kendini savunması bişey istemesi Görüş belirtmesi Gülümsemesi herşey yaskait hoş gorulmezdi Önceye bakilacaksa Lüks evlerden çıkıp minimal ufak Herkesle iç içe olmayan evlerde oturup Bir erkek sinekle bile muhatap olmadan kocasına ağzını açmadan yaşamalı o zaman ondan sonra şu kadar sene sonra denir . Dinimize asla Laf edemez kimse fakat bunlar dini kullanarak Herşeye laf etme hakkında kinseye vermiyor
Otuzarti3 keyfimin-kahyasi-misin Siz beni yanlış anlıyorsunuz, BEN DİYANETİ DOĞRU BULDUM DEMİYORUM BEN YAZİ DOGRU DİYORUM. Yani bunu X parti yada bilmem hangi vekil bakan deseydide doğru derdim. Kadınlar arası yapılan bazı şeyler haram değildir elbette ama saydıkları bizim kültür ve geleneklerimize sonradan ozenilip girildi bunu sizin benim annelerimiz zamanında olmadığından biliriz.