Sayoss Kızlar idrar yolu enfeksiyonu oluyorum yanma ve sürekli idrara çıkma ihtiyacı yaşıyorum ilaçta kullanmak istemiyorum ne yapabilirim yaa
Burcak61 Sayoss tek dozluk ilacı kullanabilirsiniz ben onunla kurtaramayıp başka bi ilaç daha verdi doktor ama 2 aydır rahatım dut kaynatıp içiyorum bi tane sade soda içiyorum günlük ve birde bol su sürekli su içiyorum
deryakrgz Sayoss normalde yüksekse evet. Ben ilaç kullanıyorum. Yani ilaç kullanmak enfeksiyondan daha zararsız. Malesef ki gebelikte enfeksiyon tehlikeli. Vajinal doğum olursa bebeğe geçebiliyor buda bebeğe antibiyotik uygulanmasına sebebiyet veriyor. İlaç kullanmak neden istemiyorsunuz ? Ben dört kez felan tek kullanımlık toz şeklinde antibiyotik kullandım. 13 gündür de purinol diye bir ilaç kullanıyorum enfeksiyon için..
nurunuzgeldi Sayoss hmm anladım sık idrar ilk üç ay ve son üç ayda çok oluyor ondan da olabilir diyecektim ama sizin haftanıza göre çok sık olmaz enfeksiyon için bol su içmekten başka çare yok sanırım dut suyu da kaynatıp içebilirsiniz ben gebeliğimi ilk öğrendiğimde enfeksiyon 190 seviyesinde çıktı antibiyotik vermediler bir tane toz sadece ara ra yine oluyor geçen hafta baktırdım 16 çıkmış enfeksiyon yine baya düşmüş sevindim sık iç çamaşırı değiştirin ve kuru tutmaya çalışın kaşıntı varsa da sirkeyi su ile seyreltin arada bi onunla yıkayın özel bölgenizi
Sayoss deryakrgz şuan 2. Gebeliğim sezeryan olacak ama ilaç bebeğe zarar verir mi diye bilmediğimden kullanmak istemiyordum olmazsa o tek dozluk ilaçtan kullanayım ilerlemeden
deryakrgz Sayoss ben dört kez kullandım kuzum. Bebeğe zarar verecek olsa doktor niye tavsiye etsin ki. Ben doktoruma nioli yağını sormuştum onunda enfeksiyona iyi geldiğini duydum bana kullanma dedi. Dut kurusu suyunu kaynatıp içenleri de duydum onu da sordum onu da içme dedi misal. Yani korkma tek kullanımlık ilaçtan birşey olmuyor. Altıncı haftadan beri belli aralıklarda kendim kullandım yani. Şuan 24+1 im 🤗
Sayoss deryakrgz Doğru diyorsun valla 😂 bugün bol su deneyeyim eğer geçmezse tek dozluk ilaç ve bitkisel ilaçlar söylemişler onları yapayım nioli bende düşündüm ama emin olamamıştım keşke kullanabilsek yaaa
ogretmenanne2407 Mutlaka su içiminize dikkat edin, benim doktorum umreye giderken orada çok sık yaşanıyor diye önlem amaçlı bitkisel bir ilaç vermişti gerçekten de memnun kaldım düşünürseniz onu da söylerim doktorunuza danışıp kullanabilirsiniz
Sayoss ogretmenanne2407 ogretmenanne2407 Umreniz kabul olsun inşallah 🙏🏻 Oluur bitkisel daha iyi onada bi bakayım ismini söylerseniz
Nazz344 Bende de kaşıntı oluypdu bende enfeksiyondan süphelenmiştim ama bakteri cıktı idrarda bende de doktor ilaç verdi ama ilaç kullanmak istemiyosan bi çay bardağına bir çay kaşığı karbonat koyup orayı öyle temizleyebilirsin bana iyi geliyodu yaptıgımda zararı olucagını düşünmüyorum
Nesy Ya ben idrar yolu enfeksiyonu olup olmadığımı anlayamıyorum çoğu zaman çünkü yanma ve idrar yaparken ağrım olmuyor enfeksiyonum varsa bile. 35+4 haftalık hamileyim çok su içtiğim için zaten sürekli idrara çıkıyorum kasık ağrım da var ve hafif akıntım var ama ben durumu klimadan soğuk alınca da hamilelikten önce de bu şekilde yaşıyordum şu an soğuk mu aldım yoksa iye mu anlayamıyorum
deryakrgz Nesy benimde idrar yaparken yanma ve ağrım olmuyordu. Tek süt kesiği gibi akıntım oluyordu. O yüzden idrar tahlili verip anlıyordum. Bende sürekli yenileyen iye olduğu için on beş günde bir ayda idrar tahlili veriyorum. Mecburiyetten..
meryys Sayoss Ben tek kullanımlık toz ilaç kullandım. Doktorum gebeligin en başında enfeksiyon olamaması için probiyotik kullan demişti onu kullanıyorum Adı da proberry bakarsanız. Günlük minimum 2 çamaşır değiştiriyorum. Nioli kullanabilirsin dedi doktorum ama bu konu biraz çelişkili Ben kullanmadım
Sayoss meryys tamam o probiyotiğe bi bakayım bende de nioli var bende tedirginim kullanıp kullanmamakta
Nesy deryakrgz çok geçmiş olsun sürekli olması kötü baya benim akıntım çok koyu kıvamlı değil mukustan biraz daha cıvık diyeyim, soğuk alınca da bu şekilde akıntım oluyor ayırt edemiyorum o yüzden
Accountant Sayoss bol su için her gün çamaşır değiştirin çamaşırınızın ıslak kalmamasına dikkat edin tuvaletinizi tutmayın tuvaletteykende hemen kalkmayın biraz bekleyin ki iyice boşalsın mesaneniz
Anonimmommy Sayoss bol su nerdeyse 4 litre hatta daha fazlası en iyi gelen bu. Limonlu su ve sulandırılmış kızılcık özü yani c vitamini genel olarak fayda sağlıyor. İç çamaşırını beyaz pamuklu çamaşırla değiştir ve her gün yenisini giy. Akşamları çamaşırsız da yatabilirsin havasız kalmasın
Sayoss Anonimmommy Tamamdır çok teşekkür ediyorum 🙏🏻 amaaan kız 4 litre neee 😅😅 neyse bebeğim için mecbur şifa olur inşallah 🙏🏻