ebrar_klc merhaba benim normal diye planlamıştık ama hiç kesin konusulmadı doktorum 38. Haftada yapacagı catı muayenesi ile belli olur ama yinede kesin diyemezsin cunku o an dogum basladıgında bile belli olmaz demisti 37. Haftada bas agrım coktu 38 hafta 1. Gününde sabah muayeneye çağırmıştı ne olur ne olmaz diye gittğimizde catı muayenesini yaptı harun beyin normal dogum taraftarı olduğunu duymustum bu arada , bende normal istiyordum ama kararsızdım , muayeneden sonra bana çatımın ön kısmında hafif darlık oldugunu ama arka tarafın gayet geniş oldugunu normal insanlar 5 ıkınmada cıkarıyorsa sen ornek 10 ıkınmada cıkarırsın gibi konusmustuk ben hangisi iyi olur dediğimde de bana en iyisi bebeginde seninde saglıklı cıkman dedi kan vermeye gittik düşün tasın karar ver ama normal dogum istesen bile dediğim gibi o an değişebilecek bişey o demişti , kanı verdik eşimle sezeryana karar verdik riske atmak istemedim cunku yırtık yada kesi olabilceğini söylemişti Harun bey bu arada zaten o darlıktan 3 bucuk kg kadar cocuk cıkar gibi bişeyde demişti bebek 3500 du zaten kontrolde o an cıkan ölcum olarak e 41. Haftayı beklesek daha kilolu olur vs diye dusunerek sezeryan günü aldık arefe günü hastaneye gittik bi kaç yatıs evragı aldık yatısımın olacağı gün sabah 7 7 bucuk gibi hastaneye gelip acilden giriş yapın demiskerdi sabah 7 de acile gidip giriş yaptık bizi odaya yerleştirdiler ödemeyi orada istediler aslında ama biz bi saat sonra ödeyelim dedik tamam dediler kadın dogum servis kısmına gittik bizi bi odaya gecirdiler sezeryan saatim. 9bucuktu, odaya hemsireler geldi ben makyaj falan yaptim o sırada tansiyon ölcümü nst kontrolu yapıldı sigara ictigim icin hava verildi 8 bucuk gibi Harun bey geldi odaua kısaca islemi anlattı Spinal anestezi ile ameliyat oldum odaya ameliyat önlüğü bone bırakıp gittiler ben giyip beklemedim bi abla almaya geldi o an giyindim yatırdılar hemen beni üstümü örttüler eşime ameliyathanenin kapısında bekleyebilirsin dediler beraber cıktık ben sedyedeydim içeri gectik hic ameliyat ortamıda yoktu herkesle sohbet ettik falan derken sürekli beni konusturmaya calıstılar hiç bi işlem yoktu yani o sırada bi doktor geldi kısaca işlemden bahsetti kucucuk igne falan dedi ama bi baktım kocaman iğne yanında dedim hani kücüktü kızdı oda bana heryere bakma sende diye hazırlıgımı yapıyorum dedi ama bu oyalanma süreci 10dk falannsürdü çalışanlar sürekli soru sordu aklımı doldurmaya çalıştılar kızdım bende dikkatimi dağıtıyorsunuz korkamıyorum diye 🥲🥲🥲 benden egilmemi istediler o an nedense bi cesaret geldi doktor dedi ki simdi soguk sprey sıkıyorum o anda zaten iğneyi batırmıs galiba hiç anlamadım simdi ısınıcak ayakların dedi bi anda uyusmaua basladım zaten hic bişey anlamadım zaten yatırdılar önümü kapattılar sohbet muhabbet doktorun gelmesi derken bişeyler karıstırdılar ama anlayamadım zaten sonda takmışlar haberim bile yok oturuyolar sanıyorum uyusmadım dedim kız dedi ki sondanı taktım bile acılı bi işlem hissedilse duramazsın, o sırada doktorum geldi anladıgım kadarıyla bana biraz sakinleştirici yaptılar hafif sarhos gibi hissettim kendimi ama iyiydim sürekli sohbet ettk doktorum fotoğraf istermisin dedi kendi telefonu ile fotoğraf cektirtti hissetmedim hic sadece bebegi cıkarırken bi midem bulandı gibi oldum okadar bebişko cıktı hemen doktora verdiler muayene oldu saatini saniyesini bile sordum gösterdiler yanıma getirdiler giydirip fotoğraf cekindik götürdüler tbi dogum anında kalbi hızlı atmış ne olur ne olmaz diye bi yarım saat kadar izlemişler bi problem yok cok sukur yeni dogan bebeklerde hayata adapte olmak icin hızlı atabiliyormuş, o sırada benim ameliyatımın kalanını hallettiler odaya gittim zaten hiç hissim yoktu 5 saat kadar hemsireler sürekli bebekle ilgilendiler herkes vardı odada hiç problem olmadı gece 2 de bile zıyarete gelen oldu hem ebeler var hemde emzirmeye yardımcı hemsireler hemen gelip emzirmeyi anlattılar yardımcı oldular bizim bebiş meme almadı maalesef emme refleksi vardı ama benim gogus ucum yoktu bişeyler dediler esim onları aldı geldi öyle denedik defalarca ugrastılar agrım olmadı hic kalktım rahat rahat yürüdüm yemek yemedim bi süre corba geldi tek istediğimde ağrı kesici yaptılar ama sürekli gelip bebegi kontrol ettiler ben gittim hep bişeyler sordum sabahta uyanınca bebeği kontrole doktoru geldi bende kendi doktoruma muayeneye gittim bi problem olmadıgı icin direkt taburcu edildim mesela suan cok sütüm vardı agrı yapıyordu hastaneye gittik yarım saat hemen sütümü sağdılar geri eve geldim yani hastaneden asırı memnun kaldım calısanlar cok tatlıydı sezeryanda asla korktugum gibi geçmedi sadece simdi hafif hafif oturup kalkarken agrım olabiliyor okadar okadar uzun anlattım ki gerekli gereksiz herşeyi anlatmısken yazayım dedim kusura bakmayın uzun olduysa baska sormak istediğiniz bişey varsa sorabilirsiniz ama kesinlikle süphede bile kalmayin cok tatlı hepsi cok rahat gecirdim🥰🥰🥰🌸🌸🌸