dilanAkcnrk edagoktug53 ya kızlar birşey sorucam 6+4 hamileyim göbegimdde kaşıntı var göbek esnerde kasınır ya acılması için öle daha erken degilmi cok kasınıyo napa bilirim 😕
edagoktug53 dilanAkcnrk çok erken tabiki ben 26 haftalığım öyle kaşıntı olmadı bende belki Baska Bi şeydir canım bir doktora görün istersen
Nihanak Eylulde dusuk yaptim. Bana da dusukten sonra yapildi igne. Simdi 7 haftalik gebeyim. Gecen hafta doktorum igne olmama ragmen test yapti uyusmazlik testi(indirek combos) o da negatif cikti. Simdilik ilerleyen zamanlarda tekrae igne olcakmiyim bisi solemedi ama bakalim.
Eflinisa Nihanak bende 10 haftalık kan gelmişti o zman baktı bebeği etkiledimi kan uyuşmazlığı diye allahtan bişey olmamıştı
Eflinisa mrsdoruk 2 hafta önce vuruldum siz dinlenme odasında bekleyin dedi iğneniz alınsın çağırırız dedi öyle oldu
zgepolat edagoktug53 canım 28. Haftada bende oldum iğne. Medicana international hastanesinde benim doktorum. Normalde pahalı bir hastane olmasına rağmen ve kan uyuşmazlık iğnesi 400 tl olmasına rağmen bu mor reçeteli bir ilaç olarak herhangi bir eczanede satılmıyor. Bunu dr.umuz bize reçeteyle yazdı ve hastanenin acil servisinde kendi bünyesinde bulunan bir ilaç. Sgk bu ilacın tamamını karşıladığı için sadece 15 tl katkı payı verdik ve iğneyi aynı özel hastanede yaptırdık. Bazı hastaneler 300 tl gibi ücret talep ediyormuş. Kesinlikle ödemeyin. Ayrıca kendi dr.unun olduğu hastane dışında hiçbir dr. Yazmıyor bu iğneyi.
mrsdoruk Eflinisa doğrudur canım ona bişey demiyorum benim eczanede calıstıgım zamanda da hep igneyi gelip aldıkları oldu ona istinaden söylüyorum
Nihanak Mayasey evet anneden kan aliniyor genetik laboratuarina yollaniyor. Orada fetal dna ayristirilip kan grubuna bakilabiliyor. Ama pahali bi test her hastane de yapabiliyor mu bilemiyorum. Ayrica da bazen alinan kanda fetal dna bulunamayip bazen ikinciye tekrar anneden kan istenebiliyor. Ve bebegin kan grubu %100 doyemiyosun az da olsa yanilma payi var testin.
FMMK edagoktug53 canım kan tahlili yapıyorlar sonuç negatifse 28. haftada vuruluyorsun ilk igneyi. Dogumdan sonra bir tane daha vuruluyorsun. Benim ilk çocuğumda öle oldu. Şimdi ikinciye hamileyim 28. haftada ignem yapılcak dogumdan sonrada yine yapılcak
Mayasey Nihanak ben fetal dna testi yaptırmıştım ama kan grubu bilgisi vermediler ☹️ Bizde rh uyuşmazlığı yok ama ben 0 ım eşim b grubu. Bebek b grubu olursa aramızda grup uyuşmazlığı olurmuş.
Nihanak Yldzlh hayir hayir kalcadan yapiliyo ve hic de acisi olmadi. Normal igneden bi farki yok canim.
Glf09 edagoktug53 şu an 13. Haftamdayım 2 hafta önce kahverengi akıntı sebebiyle hastneye gittim düşük başlangıcı olduğu söylendi ve hemen yatışım yapıldı eşimle kan uyuşmazlığımız var ama yine de kan grubu testi istedi doktorum yatan hasta olarak gözüktüğüm için ücretsiz iğnem yapıldı doğumdan sonra tekrar yapılacakmış
Burjucan Elner indirekt coombs testi bebeğin kanının sizinle uyumlu olup olmadığını göstermez sizin vücüdunuzun antikor bebeğe karşı kanda antikor üretip üretmediği hakkında Bilgi verir
Purple Burjucan peki sonuc ne olrsa antikor urettigi anlamina geliyo??? Bn jep sonuclar pozitf 1/2 cikiyo 28.hftada igne vurmadilar su an 36 haftalgim