endlesslove1 Bizim en sonki düşük tıbbi genetik incelemeue gitti. Bu başlıkta bunu yazdım mi hatırlamıyorum. Sonuçta 2. Ve 16. Kromozomda trizomi cikti. 2. Kromozomda çıkması çok nadirmis mesela. Bizden aktarılan genetik bir sorun değil de bölünme sırasında kadersel bölünme hatası olmus. Biz 46 kromozomken o fazla bölündüğü için 48 kromozom olmuş Yasamla bağdaşmayan bir durum. Down sendromu değil, pateu değil, Edward da degil neyse ki. Tıbbi genetik uzmanı denemeye devam sizle ilgili bir durum yok dedi. Bundan önceki kayiplarda da benzer durum oldu büyük ihtimalle üç tane arka arkaya olabilir dedi Biraz şanssız bir durum o da bizi buldu.
sağlıklı yumurta, sağlıklı sperm, düzgün bölünmeye denk gelmek lazım galiba. İki gün önce arkadaşimin da başına geldi hamileydi, çok sevindi, 6. haftada beta düşmeye başladı, ultrasonda sadece kese göründu ve olması gerektiğinden de küçükmüş.
İlk trimester kayıpları sağlıksız ve kromozomal anomali oluyor çok büyük olasılıkla ben bunu anladim. Umarım bir dahakine sağlıklı gebeliklerimiz olur Ben de tüm tuşlara basanlardanim :)))