kızlar gören olduysa haftasonu yazmıştım, cumartesi günü kontrolümde doktorum pazartesi sabah direkt yatışa gel demişti. 37+2′ydik ve ben de haliyle gerilmiştim. doktor çatı muayenesinde açıklığım olduğunu bebeğin kanala indiğini söylemişti, zaten o muayene doğumumu başlattı iki adım atsam vajinamda elektriklenme gibi sancı hissediyordum artık. o yüzden haftasonu boyunca sadece yattım pazartesi sabah da kahvaltımı ettim güle oynaya hastaneye geldim. 3 cm açıklıkla direkt sancı odasına aldılar nst bakıldı ve alttan sancıları sıklaştırmak için uyarıcı ilaç verildi. ben de hopladım zıpladım dizi izledim iki saat kadar kendi kendime oyalandım saat 11 gibi açıklığım 4 cm olmuştu üzüldüm 1 cm olduğu için ama ilk doğum için çok iyi gidiyorsun diye hep olumlu konuştu ebem doktorum sağolsun. bu arada öyle aman aman bi sancım da yoktu gayet tolere edebiliyodum moralim baya iyiydi. sonrasında tekrar biraz yürüdüm nstye girdim sancılarım sıklaştı saat 2′ye doğru doktorum tekrar açıklık kontrolü yapmak istedi ve muayenede suyum geldi. suyum gelince muayenem baya çirkinleşti bebeğin kafasını yerleştirdiler ve sancılarım çok kısa sürdüğü için suni sancı taktılar. sonrasında gerçekten mahvolmaya başladım ne yalan söyleyim sancılarım dakika başı olmaya başladı ve çok çok zor dayanıyordum. 1 buçuk saat o sancıları çektim tekrar doğum odasına alındım nst vs için ve ebeme sancı odasına geri dönmek istemiyorum doğurayım nolur dedim. artık her sancıda nefesim kesiliyordu çünkü. öğlen 3 buçuk 4 gibi açıklığım 6-7 cm olmuştu sancıları ıkınarak karşılaya karşılaya 8 cm yaptık. doktorum ve ebem elini inanılmaz fazla kullandı bu gerçekten dayanılır gibi değildi hem onların baskısı hem sancı acısı hem son nefesime kadar ıkınıp nefesimi kendime yettiremedim yırtındım resmen diyebilirim. son 3 son 2 ıkınma derken derken öğlen 4 buçukta bebişim dünyaya geldi 🥲 bu arada kesi atıldı ve gayet hissettim. bir de üstüne o kadar kendimi yırttım ve doktorum da bebek doğsun diye zorladı ki dikişlerim çok uzun sürdü şuan bu konuda cidden moralim bozuk aşırı dikişim oldu maalesef. diri diri dikilme hissi çok kötüydü bebeği ten tene temas için kucağıma verdiler acıdan gözüm görmedi bile evladımı. bana göre çok zorlu bir süreçti kendimi parçaladım ama sabah benden önce gelip açılması olmayan sezaryene alınan kadınlar vardı, doktorum ilke göre çok hızlı doğurduğumu söyledi hep. dikişlerim aşırı acıyor evet ama bir tarafta da oğluşum sağlıklı sıhhatli yanımda uyuyor çok şükür ve gerisi umrumda bile değil