Şuanda 5haftalığız 😍 ama benim günlük beslenme konusunda kafam çok karışık sizler neler yapıyorsunuz ilk aylarda ya da neler yaptınız ?
İlk ay 🌸
Dileks1201 ilk 3 ay bebiş sizden beslenmiyor. Bende ilk aylarımda hiç dikkat etmedim ne bulursam yedim
Deletedmom434 şuanda badem ceviz kuru üzüm kayısı yiyorum gün içerisinde ama abır cubur fastfood hamur işi bıraktım an itibariyle
Dileks1201 oh maşallah☺️ Kendinizi böyle yemeye alıştırın 3 ay sonra kaşar peyniri vs yemeyide ihnal etmeyin bebeğe kilo aldırıyor
Deletedmom434 teşekkürler 🌸
Dileks1201 bende ilk 1 ayinda Sizin gibi oldum Amma 2 ayina girince kusmalar olacaq.Qaliba sizde Oglan bende oyle oldum 14 haftansindayim erkek shuanda
Azerbaijan1267893030 hiç bi fikrim yok normalde tatlı şeyleri çok seven biriydim ama şuan hiç istemiyorum belki de gereksiz kilo aldırır diyedir umarım o bulantı vs minimum şekilde atlatırım 🤲🏼
Azerbaijan1267893030 14.haftada hemen göstermiş kendini maşallah🤩
Canım ne isterse yiyorum sadece çiğ şeyler yemiyorum
Canım ben de 5+1 sabah yumurtamı peynirimi balı kaymağı sütü hafta da 1-2 balık canım tatlı istiyor arada çikolata pınar laktozsuz süt içiyorum sindirimi kolay sabah akşam sonra yoğurdunu ye güzel çorbalar yap yağlı şeyler yeme hamur işi yeme
Dileks1201 atlatirsin. Men aydan Sonra duzeldim. Indi shuan iyiyim Amma gece mide yanmasi olur bende erken bashladi Doktor bir sheyler yazdi. Shuanda iyiyim
Tuselizya normalde de fastfood hamur işi yemeyen biriyim ondan yana çok değişmez gibi geliyor yeme şeklim Pazartesi doktora gidince daha net şeyler öğrenirim diye düşünüyorum
Tuselizya balık pek yemiom normalde ama hamilelikten önce başladığım folik asit omega3 kaynaklı
ben de cok merak ediyorum 4+4 :)
Ben bulantılardan hiç bişey yiyemiyorum 🤭🤭 8+6 yatışım oldu bu yüzden
Dileks1201 ilk 3 ay mide bulantisi tiksinme olaylarindan dolayi kendini birseyleri yemeye zorlama derim cunku doktorlardan dinlediğim bilgiyle söylüyorum. Bebek senden ilk 3 aydan sonra biseyler almaya basliyor 3.ayindan sonra gunluk olarak 1 bardak organik sut kutu degil onlar islem gormus sut degiller. Hergun 2 yumurta pişmiş yada haslama buda organik olmali tabi. Yine hergun 5 adet kadar badem ceviz findik yemelisin. Bakla sebse meyve bunlar da hergun alabiliyorsan al porsiyonlar da 2 yada 3 . muhakkak hergun 3 litreye yakin su ic ve stresten uzak dur cunku inanilmaz bi hormanal değişime giriyorsun bilincli gecirmeye calis
Ve hep rahat kafada ol derim ne ay bebegime bisey olacak de yada fazla geniş ol. Cok sakinmaya gelmiyo cunku ben yaptıklarımı soyledim ve elh 8bucuk aylik hamileyim iyi gecti. Sadece dis faktorlerden dolayi strese yenik dustum daha cok evliligimde problem oldu ama astik elg zordu ama asildi bu kadar yaziyi usenmeden yazdim umarim uygular faydalanirsn tatlim
Ve hep rahat kafada ol derim ne ay bebegime bisey olacak de yada fazla geniş ol. Cok sakinmaya gelmiyo cunku ben yaptıklarımı soyledim ve elh 8bucuk aylik hamileyim iyi gecti. Sadece dis faktorlerden dolayi strese yenik dustum daha cok evliligimde problem oldu ama astik elg zordu ama asildi bu kadar yaziyi usenmeden yazdim umarim uygular faydalanirsn tatlim
Dileks1201 balik ve et haftada 2 lez alinmasi gerekiyor. etin bir gunluk alim porsiyonu 3 kofte buyuklugune tekabul ediyor. Kefir ayran yogurt bunlari dontorlar tavsiye ediyor. Evde mayalanmis yogurt olmali dogal olmayanin hicbir faydasi yok.
Hazir paketli kutulu yagli tuzlu cok ekşili seylerden de uzak durmak lazim bunlar hamile diyeti degil aslinda saglikli insam beslenmesi. Normaldede dikkat etmeliyiz yapmadgmz icin hamile olunca daha cok ozenip bilincleniuoruz
Hazir paketli kutulu yagli tuzlu cok ekşili seylerden de uzak durmak lazim bunlar hamile diyeti degil aslinda saglikli insam beslenmesi. Normaldede dikkat etmeliyiz yapmadgmz icin hamile olunca daha cok ozenip bilincleniuoruz
Annem teşekkürler ben de daha yeni olduğundan ve bu aylarda sağlıklı normal yemek en mantıklısı gerekio sadece uzak durulması gerekenlerden uzak duruyorum çok hareket etmek zorunda kalıyorum gün içinde ev iş vs ondan ne kadar rahat oluraa bana iyi
Dileks1201 ben ne yememeniz gerektigini yazayim)azpismis herturlu et,azpismis yumurta,suşi ,iyi pisirilmemeis iyi yikanmamış ,bol yağlı,bolacılı,bol salçalı yemeyin yeter)