Bus-ra590 Kızlar doğum esnasında yapılması ve yapılmaması gerekenleri yazar mısınız tecrübeli anneler 🥹
queenanne1 Bus-ra590 tam gücüm bitti dediğin yerde ıkınmayı bırakmazsan bebek doğuyor🫠 doğru nefes alıp ıkınmak kesinlikle ebeleri ve doktoru dinlemek gerekiyor onlara uyarsanız zaten gerisi geliyor 🌸
Zeyzeyy- Bus-ra590 güzelce ıkınman gelince ıkın nefes al ver ve mümkünse poponu kaldırma ben kaldırdım fark etmeden makata kadar yırtığım oluştu 🥲
Busramnida Bus-ra590 ben 2 normal doğum yaptım 2 yıl arayla inanın ıkınmak ve nefes alış veriş kontrol altına aldığınızda her şey çok daha basit ilerliyor önemli olan o ıkınmayı becerebilmek bağırmak yerine ıkınmak önemli şuan 3. gelicek artık bu doğumum da süreç nasıl ilerleyecek bilmiyorum her doğum kendine özel ve değişiyor süreç herkesin ya da her bebeğin doğumu bir olmuyor canım ☺️
Arimimi Sakin Nefes alıp vermek en önemlisi ve bağırmamak bağırmak hem enerjini tüketir hemde bir işe yaramaz … Bağırmaya vereceğin eforu nefesine ve ıkınmana verirsen daha kolay doğurursun doktorunu ebeni güzelce dinle çok kolay olur inşallah
Bus-ra590 Arimimi keşke o çatala çıkıkp doğurtmasalar ne güzel olur ya sanki daha çok zorluyor gibi görünüyor teşekkür ederim bu arada 🌸
Angel23 Arimimi benn çok bağırmıştım yaaa.ama acıya insan bağırıyor ki bağırmadan nasıl olur şuan ikinciye gebeyim bagirmicam diyordum ama bilmiyorum
rahatdur_evladim Bus-ra590 çatalmı kaldı artık iki normal doğum yaptım normal yatakta doğum yaptım bunda da aynı şekilde yapacam Gerçi özel hastanelerde daha var çatal ama şehir hastanelerinde doğum anında sedyeyi ikiye ayırıp doğuma uygun şekilde koyuyorlar
Parinas Bus-ra590 doktoru dinlemek önemli. Doğru zamanda ıkınmak gerekli. Bi de aynı büyük tuvaletinizi yapar gibi yapacaksınız. Kaçar kirlenir rezil olurum vs diye düşünmeyin ebeler anında temizliyor sizin ruhunuz bile duymuyor. Bağırarak kendinizi yormayın ve o an sadece bebeğinizi kokusunu birazdan göğüsünüze yatıracaklarını düşünün. O çok motive ediyor insanı. Panik yapacak bişey yok doktor yönlendiriyor zaten ne dediklerine kulak asın yeterli her adımı tek tek anlatıyorlar
Parinas Angel23 bende ilk doğumumda çok bağırmıştım. Doktor durdu bağırmanın kimseye faydası yok kendini yoruyorsun dedi birden sustum haklıydı 😀hatta eşim dışarda çığlık seslerimi duyup az kaldı diye heyecanlanmış sonra ses kesilince bebek sesi de gelmeyince paniklemiş 🤭
Bus-ra590 Parinas makat yırtığı felan oluyor diyorlar öyle birley var mı ya bazen bebek baskı yapıyor makatta hissettiğim oluyor doğum esnasında da öyle mi oluyor ki
Angel23 Parinas gerçekten öyle gücüm bitmişti aşırı susamistim kurumuş dudaklar falan ama o anki acı işte doktorumda bana bağırma diye kızmıştı napak o an öyle geliyor işte ama bakalım bunda nasıl olcak 🥹
Parinas Bus-ra590 kesi oldu bende iriydi zaten bebek kesi atılmasaydı o zaman yırtabilirdi. Makat yırtılmıyor da makata kadar yırtılanlar olabiliyor o yüzden. Kesiye göre iyileşmesi çok daha zor onun. Kesi olmasın diye diretmemek lazım doktor en iyisini bilir diye düşünmek lazım. Zaten iyi bi bakımla hiç kesilmemiş gibi oluyor. 2 doğum yaptım ikisinde de kesi atıldı şimdiki gebeliğimde doktor göremedi yerini kesisiz mi doğurdun dedi. Yani onları dert etmeyin iyileşiyor ☺️
Parinas Bus-ra590 doğum yaklaşınca büyük tuvaletin gelmiş gibi oluyor felaket bi ıkınma isteği oluyor. Hani mideyi bozarsınız bi an önce tuvalete gitmek istersiniz tutmak çok zor gelir ya heh öyle bi his 😀 güçlü bi baskı oluyor