Mybabyyyyy1 Serap09 Merhabalar postu şuan okudum da , acaba nasıl idare ettiniz , neler önerirsiniz bu süreci nasıl atlattınız? Benimde şuan 24 haftalık ve 26 mm o yüzden çok korkuyorum yardımcı olabilir misiniz
Serap09 Mybabyyyyy1 dikisim vardı canım 19.haftada onerim dikiş ama 24.haftadan sonra atılmıyor aslında mmniz kötü değil progestan kullanımı onerdimi doktorunuz yani bnce iş yapmayın sıcak duş almayın eğilip uzanmayin
Serap09 Mybabyyyyy1 bol su için eğilip iş yapmayın ilişkide rahim ağzını yumuşatır yaşamayın isterseniz en azından 28.haftaya girene kadar
Mybabyyyyy1 3_bebelianne Peki neler yaptınız ? Aynı durum bende de varda bu süreci nasıl ilerlettiniz?
3_bebelianne Mybabyyyyy1 ama senin uzunluğun sınırda çok kısa değil benim 19mm baya kısalmış bana düşük ölü doğum riskin var 30lu haftaları göremeyiz dedi doktor
3_bebelianne zeynepcee1 hiç hastaneye yatmadım canım çalışıyordum 32haftada izne ayrıldım iş yerimdede oturarak çalıştım hastanede çalışıyorum zaten
Mybabyyyyy1 3_bebelianne evet o yüzden sordum aslında hani siz neler yaptınız nasıl atlattınız sağlıkla o süreci diye . Benım doktorumda yatak istirahati verdi sürekli uzanmaya çalışıyorum
3_bebelianne Mybabyyyyy1 evet doktorunuzu dinleyin o ne derse yapın gerçekten bizi iyileştirmek için varlar yormayın kendinizi asla sürekli dinlenin uzanın ben pek dinlenme fırsatım olmadı ilaç yazmadı bana doktorum gerek yok dedi ama işten eve geldiğimde hep dinlenmeye çalıştım 27aylık oğlum ilgi istiyordu zordu süreç şuan iyiyiz şükür sizde toparlarsınız sağlıkla kucağımıza alalım hepimiz🤲🏻
Mybabyyyyy1 Serap09 Evet canım doktorum dikişin açılmam olduğu için riskli olduğunu bebeğe zarar verebileceğini söyledi . Progestan fitil ve 2 günde bir iğne kullanıyorum onun dışında bir tane daha kasılmam kasılma engelleyen bir ilaç başladı .Cumartesi günü yeniden kontrolüm var inşallah hersey stabil kalmıştır 🙏
Serap09 Mybabyyyyy1 nidicard vermiştir kasılma önleyici yada magnezyum inşallah canım sağlıkla vaktinde al kucağına progestan iğne iyi bir iğne
Mybabyyyyy1 Serap09 maalesef bugün kontrolüm vardı gittikçe kısaldığı ıcın yarın acil serklaj yapılacak . İlk gebeliğim kayıp olduğu için Buda öyle olacak diye diken üzerinde olmaktan o kadar yoruldum ki … dua edin bize 🙏
Serap09 Mybabyyyyy1 inşallah 35 li haftaları gör dilerim stres yapma doktoruna güven ayaklarını yukarı ver yat wc temizliğine dikkat et sıcak duş alma ilişki yaşama en azından 6 hafta kadar koru kendini inşallah sağlıkla vaktinde kucağına alacaksın
Mybabyyyyy1 Serap09 çok şükür 🙏 inşallah ilk adım olan 28 haftayada göz açıp kapatırım sağsalim geçer