_Gizem__98 30.haftada rahim ağzı uzunluğu kaç olmalı? Benim 24mm düşük sanırım 25 üstü olması lazımmış diye okudum
3_bebelianne _Gizem__98 24haftada 19mm ölçüldü 35haftaya dikişsiz ulaştım en son uzamıştı 26civarıydı
_Gizem__98 Serap09 doktor da bi sıkıntı olmadığını söyledi ama endişe ettim biraz internette 25 üstü yazıyor da sağlıklı olanı
babyloving Serap09 canım düşer de mesela benim 30 haftada 35 ölçüldü 31+5 de 25 ölçüldü ama riskli yani biz neye göre dikkate alıcaz bunu daha de kısalsa açılma oluyor zaten hangi haftada kaç olması gerekli acaba doktor da düşmesi normal diyor ama bakıyorum bu yüzden 32 33 haftalarda doğum yapan var 😞
Serap09 babyloving benim 29 ken 32+6 da doğum yaptım arkadaşım 17 mm ile 41.haftada doğurdu doktorunuz progestan vermedimi isteseniz vermesi gerek çünkü lastik gibi uzayan kısalan bisey
babyloving Serap09 ben 16. Haftadan beri kullanıyorum bande kanama vardı kese etrafında ona rağmen kısalık oldu benim gerçi bir ay kullanıp bırakmıştım şimdi 24 haftadan beri kullanıyorum uzamıyor benim maalesef bebeğim başını dayamış hatta rahim ağzına sadece güclendiriyo belki de benim uzamaktan ziyade
Betul0909 Serap09 gerçekten progesteronla uzayabiliyor mu? Bunu doktorunuz mu söyledi. Ben korkumdan sormayı unuttum benimde rahim ağzı kısalığım var 25 haftalığım internette çok araştırdım bi bilgi bulamadım inşallah uzayabiliyordur
Serap09 babyloving benim kızım 19. Haftada dayamışti başını ayaklarını yukarı dikip yat canım inşallah sağlıkla al kucağına vaktinde
Serap09 Betul0909 seni rehavete düşürmek istemem ama sonuçta uzuyor diye bir bilimsel çalışma olmamış ama doktorum şey diyor faydası var diyor ama %100 diyemem diyor
turker_sultan00 Betul0909 progestan ıgne işe yarıyor 20 haftadan sonra benimde kısaldı bide ikiz gebelık ama iş vs yapmayacaksın evde sureklı dınleneceksın yurumeyeceksın çok fazla dikkatlı olman gerekıyor 29 haftada yatısım yapıldı doğdu doğacak konumda dıye o halıyle 36 yu gördüm ben ama iş vs yapmak kesınlıkle yasak ve suan doguma 9 günüm kaldı beklıyorum
sraleyna Betul0909 ben bunu doktoruma sorduğumda Progestanın net olarak bir faydasının saptanmadığını ama önlem amaçlı verildiğini söyledi daha dün yeni bir kongrede araştırma konusu olarak bu konu geçmiş
Mybabyyyyy1 Serap09 Merhabalar postu şuan okudum da , acaba nasıl idare ettiniz , neler önerirsiniz bu süreci nasıl atlattınız? Benimde şuan 24 haftalık ve 26 mm o yüzden çok korkuyorum yardımcı olabilir misiniz
faveylaa Betul0909 valla benim birden 30a düştü 17.haftamda progrstan başlattı çok şükür 20.haftamda 35e uzadı
Serap09 zeynepcee1 benimde 27.haftada 17 mm ölçüldu ben doğum yaptım canım 32+6 da 17 mm çıktığı için hastanede zaten hep yatıyordum yine yatmaya devam ettim
Mybabyyyyy1 3_bebelianne Peki neler yaptınız ? Aynı durum bende de varda bu süreci nasıl ilerlettiniz?