Öncelikle Allah bütün hamile olanlara bir avazda kolay doğum nasip etsin, yardımcısı olsun 🥹
Çatı muayenesi için gittiğimde doktorum 4 cm açıklığımın olduğunu istersem eğer doğumu başlatabileceğini söylemişti 2. Doğumum olduğu için ve herşeyi bildiğim için hazır değildim psikolojik olarak o yüzden istemedim. Bir hafta sonra tekrar kontrole çağırdı tabi o hafta içinde sancım olursa yine gidicektim.
19 mayısta kontrol için tekrar gittiğimde açılmamın 5 cm olduğunu ve yatış yapmamız gerektiğini söyledi o andan itibaren ağlamaya başladım çünkü sancım yok, oğlum yanımda değil, hazır değilim vs vs..
Odama çıktım hazırlandım ve suniyi taktılar 🥹
Arkadaşlar Allah suni sancıyla doğum yapanların yardımcısı olsun ben ilk doğumumu kendi sancımla yaptım o kadar kolaymış ki 😀
Suniyi verdiklerinden itibaren alttan muayene başladı suyumu patlattılar ve ebe eliyle açılmama yardımcı oldu. Duşa girdim pilates topundan inmedim merdiven çıktım indim falan 2 saat boyunca yapabiliceğim herşeyi yapmaya çalıştım. Birde ilk doğumumda sancıyı belimden çekmiştim bu doğumumda sadece kasıktan vurdu sancı, belimde asla bişey hissetmedim sanırım suni sancıdan dolayıydı. Neyse en son rahim ağzı açmak için popodan bir iğne yapıldı aman Allah’ımmm 🫠 ondan sonra ebe bana dedi ki doğumhaneye iniyoruz.
O kadar fazla korkum ve stresim vardı ki neden bilmiyorum ama ilk doğumum gerçekten çok kolaydı bu doğumumda ıkınmayı bile yapamadım ebeye diyorum ki nasıl ıkınıcam ıkınamıyorum, ıkınma hissi gelmiyo sadece bağırıyorum o kadar. 3 ebe vardı başımda ve hepsi ayrı ayrı benimle ilgilendi biri bacaklarımı açıyor biri alttan bebeğe çıkması için destek veriyor biri beni yönlendiremeye çalışıyor yani benimle birlikte 4 kişi doğurduk diyebilirim 😀
En son dedi ki ebe bebeğin kalbi yavaşlıyor ıkınmak zorundasın işte arkadaşlar orda öyle bir ıkınma hissi geldi ki nasıl ıkındım bilmiyorum doktorum koşarak geldi vee tam 38. Haftamda saat 11:00’de girdiğim hastanede 13:45’de kızımı kucağıma aldım. Kızım içerde temizlenirken doktor içten yırtılmamım olduğunu söyledi 4 tane dikiş attılar 10 dakika kadar birdaha acı çektim sancı çekerken nasıl bağırdıysam dikişte de o kadar bağırdım. İlk doğumumda dikişim dışardandı 2 taneydi uyuşturup yapmışlardı asla hissetmeyip izlemiştim ama bu doğumumda yırtılmam içten olduğu için ebeler bacaklarımı tuttu doktor ancak o şekilde dikebildi.
O doğum masasından o kadar acıyı ben çekmemişim gibi kalktım giyimdim kızımı kucağıma aldım ve yürüyerek doğumhaneden çıkıp kapıda sevdiklerimizi beraber karşıladık🥹🙏
Sormak istediğiniz her soruyu seve seve cevaplarım ☺️🫶