Ysf78 Kızlar bir doktor folidoce önermişti, bugün gittiğim diğer doktor folidocede iyot yok onu alma diyip decavit yazdı. Decavit kullananlar folik asit yönünden yeterlimi sizler folik asit için ekstra ilaç kullanıyormusunuz ?
Selim_Alparslan Ysf78 decavit ilk gebeligimde kullandım bana aşırı kilo aldırdı 55 ile hamile kaldım 80 ile doğuma girdim. Asiri istah aciyor. İkincisine hamileyim asla kullanmak istemedim elenatal 1 ve şimdi 2 olana devam ediyorum istah problemi yaşamadım ve hızlı kilo alimim da olmadı cok sukur. Ben tavsiye etmem.
mrp2023 Ysf78 decavit kullanıyorum 12.haftadan beri bende iştah falan açmadı aksine iştahım hiç yok 😅
miniminibebek Ysf78 ben decavit ve elenatal 2 kullanıyordum ama ayrı ayrı günlerde eczane ağır gelir dedi Dr a sordum o da öyle kullan dedi ama sonra karaciğer enzimlerim yüksek gelince bi de aşırı kaşıntı yapınca decavit bıraktım sadece elenetal 2 ye devam ettim
Ysf78 Selim_Alparslan kiloyu problem etmiyorumda bebek için hangisi daha iyi acaba, doktor bunu kullan yeterli dedi ama
Guler_45 Hamileliğin ilk aylarında folik asit kullanılıyor ben decavite sonradan başladım folik asidi bırakınca ikisi aynı değil diye biliyorum.
Ysf78 Guler_45 doktor decavitte folik asit var yeterli dedi ama folik asit içinde 0.8 mg var, günlük almamız gerekende 400 gibi bişey napıcağımı şaşırdım
Selim_Alparslan Ysf78 Elenatal daha iyi dedigini duydum forumdakilerin. Eczanede ayni şeyi söyledi. Size kalmış açıkçası.
Guler_45 İlk aylar folik asit olarak foli b diye bir ilacı kullanmıştım özeldeki doktorum onu önermişti. Kaç haftalık gebesin ?
Ysf78 Guler_45 6 haftalık, doktor sadece decavit yazdı folidoceyi de kullanma dedi bana onda iyot yok dedi
miniminibebek Ysf78 hayır Dr farklı önerdi ama ben araştırıp almıştım memnun da kalınca değişmedim 🙊devlet karşılamıyor zaten eczaneden ücretle alıyorum
Selim_Alparslan Ysf78 İkisini beraber kullanmak çok ağır gelir ve cok saçma. Ayni işlevi gören multivitamin ikiside ama elenatl içerik olarak daha iyi olduğunu duydum.
Selim_Alparslan Ysf78 Folbiol kullandım ilk gebelikte. İkincisinde de folidoce kullandım. Bir sürü çeşitleri var istediğini kullanabilirsin.
NoName_ Ysf78 folik asit belli haftadan sonra kesiliyor zaten,içeriğinde folik asit de olan vitaminler veriliyor decavit onlardan biri doktorunuz onu önerdiyse kullanın ben kullanıyorum