Ebru_ebru benimde bebeğim 11 günlük, öncelikle her yenidoğan bebek kilosunun yüzde onunu kaybeder bu normaldir kendinizi üzmeyin. Sütünüzün geldiğine inanın bebeğinizi doyurduğunuza inanın. Benim ilk günler sütüm vardı ama bebek memeyi tutmamıştı, hatsanede imkanlar da kısıtlıydı, önce şırınga denedim olmadı kaşık biberon denedim olmadı en son sağıp biberonla verdim. Hastsneden çıkınca silikon göğüs ucu denedim şükür onu tuttu. Ben sarılık riski geçene kadar 1 saat aralıklarla emzirdim ve emzirirken kendim üstümü tamamen çıkardım bebeğimi de oda sıcaklığına göre soyabildiğim kadar soydum birebir ten teması yani. Böyle böyle bir göğsü 15 dakka bir göğsü 15 dakka tuttum, emmese bile ayırmadım. Bir de emzirmeden sonra kaka görüyorsanız veya günde kaka yapma sıklığına bakarsanız da anlarsınız doyduğunu, zaten misket kadar mideleri 😄 benim bebeğim mesela açken ellerini sımsıkı yumruk yapıyor emzirmede doyunca da bakıyorum elleri açılmış oluyor böyle küçük ipuçları da var, ama süt demek psikoloji demek özgüveninizi ve moralinizi hep yüksek tutun derim.