burshka öncelikle sağlıkla bebeğinize kavuşun inşallah ❤️ ikinci kızım benimde gelmek istemedi 40+2 de doktora gittim açılma sancı yok bebeğim tam doğum kanalına da inmemişti doktor yatırayım suni sancı deneyelim dedi beklemek istedim 40+6 ya gün aldım. 40+4 de 21.55 de sancılarım başladı hemde 4 dakika da bir geliyordu sancılarım. Duş aldım hazırlandım çıktım 22.55 de acile girdim 10 cm açıklık bebeğin kafası gelmiş damaryolu açıldı doğumhaneye alındım 3. ıkınma da yani 23.24 de bebeğim kucağımdaydı. Size umut olsun belki de suni sancıya gerek kalmadan bebeğiniz kendi isteğiyle gelir ☺️
İlk kızımda suni sancı aldım. Şöyle oldu sabah suyum geldi 9 da acile girdim 11 e kadar sancım gelir mi diye bekledik gelmedi 11 de lavman yapıldı sonra serum takıldı ağrılarım yavaş yavaş başladı bu süreçte eğildim kalktım dolaştım hiç yatmadım ağrılar fazlalaştıkça belimi ovdurdum derken 15.15 de bebeğim kucağımdaydı. Serum sonrası 4 saat 15 dakika da doğumum gerçekleşti. Açılmam yoktu bu arada. Zorluğu var mı elbette var ama inanın kucağınıza alana kadar sonrası yok bebeğinizi kokladıkça o ağrıları da unutuyorsunuz ☺️
Rabbim kolay ve hızlı doğum nasip etsin. Sağlıkla kavuşun inşallah bebeğinize 🩷