bebekannem Kızlar devletin verdiği izinleri hangi mantıkla ayarlamışlar anlamış değilim. Hamile bı kadını doğuma kadar çalıştırıyorlar.. Lohusa kadını 2 aylık bebeğini bırakıp işe başlamak zorunda bırakıyorlar.. Bu izinleri kim ayarladıysa annelerin çaresizliğinden bıhaber.
Accountant bebekannem kesinlikle öyle ataerkil berbat bir düzen normal doğum diye tutturacaklarına önce bu konuları çözsünler
ikibebelianne-M bebekannem tabiki yetmedi cıktım isten çocuğumu kendim büyüttüm 32 de dogum iznine ayrıldım 36 da doğurdum doğum öncesinden kalan 4 haftam dogum sonrasına eklendi toplam 12 hafta oldu ama 3 ayda cok az bir süre önce 6 ay ücretsiz kullandım baktım oluru yok verdim istifamı
Mry2020 bebekannem yetmesi imkansız pazartesi 32+0 oluyorum çalışabilir isticem ve öğretmenim yaz tatiline denk geliyor doğumum eylülde 2-3 hafta kullanmak için şimdi 5 hafta çalışmam gerekiyor
bebeklerimveben3 bebekannem Hükümet hem 3 çocuk yapın diyor hem de çalışan annelere kolaylık saglanmiyor. Kreş desteğini destek olarak görüyorlar. Yahu yap doğum iznini 1 yıl. Bebekler anneleriyle vakit geçirsin. El kadar bebenin kreşte işi ne? Bakıcılara zaten güven olmaz. Herkesin de bırakabilecek bir annesi kayınvalidesi yok. Bazen kamu spotu yayınlıyorlar ilk 6 ay anne sütü diye. Ama bebek 2-3 aylıkken işe başlayan annelere bir çözüm yok.
bebekannem Bu izinler nasıl senelerce böyle devam etmiş hiç mi kimsenin aklına düzeltmek gelmemiş anneleri nasıl böyle çaresiz bırakıyorlar hiç mi gormuyorlar
bebekannem Yaa Anneler sesimizi nasıl duyurabiliriz. Hiç mi bakanlıkta, mecliste devlet büyüklerinin yanında çalışan kadın yok. Hiç mi halden anlayan biri çıkmıyor. Bunun saçmalık olduğunun kimse farkında değil mi
Fatmanoyan Gunde okula gitmiştim ben ilk haftalar her sabah ağlayarak gidiyorudm yavrumu evde birakiyordum diye zaten okula baslayonca b n. Memeyi birakti oglum. Cok az anne sütü aldi Bunda bir kismi yaza gelecek. 3 buçuk aylık filan olacak ama bunda da ücretsiz izin düşünüyorum cunku oglumda daha küçük 3 yas 3 aylık
mty Doğum izninin 1 yıla çıkma ihtimali var. İnşallah olur da rahat ederiz. Benim doğumum yaz tatiline denk geliyor izinden de yararlanamıyorum. Şimdilik işe dönerim gibi geliyor ama arkadaşlarım çok zor olduğunu söylüyor. ücretsiz izne ayrılsam borç ödüyoruz çok zor. Umarım izin uzar da kafamız rahat olur.
bebekannem Kızlar bu devran bu yıla kadar nasıl böyle dönmüş hiç mi bizim kadın bakanımız, devlet büyüklerimiz yok. Bunlardan nasıl ses çıkmaz.
bebekannem Yukarıdakilerin unu kuru tuzu kuru. Nasıl kadın devlet büyüklerimiz bu nasıl izin buna bı düzenleme getirelim dememişler.