Sizleri strese sokmak istemem sadece yaşadığım bir durumu anlatacağım. Çalıştığım bir hastanede haftasını tam hatırlamıyorum, bir gebe doktora geliyor haftalık kontrolüne. Nst kontrol derken doktor anneye seni alalım doğuma diyor, hareketlerinde azalma olduğundan bebeğin. Planlı sezaryen olacakmış zaten hasta ama 2 gün sonrasına planlanmış normalde. O gün kadın kabul etmiyor eve gidiyor. Gece fenalaşıyor hastaneye geliyorlar apar topar sezaryene aldık. Ölü doğum yaptı. 38 hafta gibi bir hafta kalmış aklımda ama yalan olmasın. Ve doktorun sürekli ben ona söyledim alalım dedim beni dinlemedi diye üzüldüğüne şahit oldum. Gece yarısı o anı yaşadık. Bir gün bir gündür diyoruz ama yine de sonlara kadar zorlarken sadece kilosu için düşünmeyin, hareketlerini takip edin özellikle ilk gebelik olanlar. Ben şuan 22 haftalık gebeyim aklıma hep bu gördüğüm şeyler gelir ve inanılmax tedirgin oluyorum ister istemez. Her doktor bir olmuyor. Evet içeride kaldığı her gün bebek için kar tabii ki ama bazen mekornyum oluyor, kordon dolanması oluyor, suyu bitiyor anne farketmiyor, ya da böyle planlı günün beklerken bile ölü doğumlar olabiliyor. Hepimiz sağlıklı güzel şekilde alalım kucaklarımıza nacizane anlatmak istedim kimseyi tedirgin etmek istemedim 🌸