DrElf Huzur20 Demir+3 canım ilac emilim düşük. Ferro Sanol Duodenale ye geç tavsiyem. Hekimim ben bu arada 👍🏻
Nisa01 DrElf iyi akşamlar bişi sorabilirmiyim belki alakasız olabilir kusura bakmayın.bende Ferro sanol kullanıyorum 10gundir.fakat gaitada koyulaşma oldu koyu yeşil demir ilacının etkisimidir birakmalimiyim
sudamlasi Huzur20 anlıyorum ama korkmayın. Daha ağır kansızlık çekenler var. Ben 10 değer le hamile kaldım 7 ye düştü sezeryan oldum sezeryan sonrası 6 oldu değer hemen 2 unite kan verildi değer 9 a çıktı. Yani acil bi durumda kan verirler 🤗
DrElf Nisa01 mide agrısı karın agrısı filan da yapabilir ilk zamanlar normal , geçer kullandıkça, kesme yani canım
melegmgeliyor0 bnm de 8 e dustu. doktor kan verebiliriz dedi. 2 hafta sonra kontrole gidicem. bu sure zarfinda 1 bardak portakal suyuna 4 5 kaşık uzum pekmezi koyup iciyorum. oncesinde veya sonrasinda da kan habiji iciyorum. faydasinin cok oldugunu soylediler. bakalim tekrar tahlil yaptrdigimda yukselip yukselmedigini anlayacagim
melegmgeliyor0 bu arada korkulmasi normal. benim doktorum ihmal etmememi ALLAH CC KOrusun dogum esnasinda cok kan kaybi olursa masada kalabilecegimi soyledi. acikcasi bende korktum yani normal olarak. o sebeoten dolayi dikkat etmeye calisiyorum
Tuna58 Nereye bakılıyor kan değeri için kızlar ? Hemogram istedi doktor ama daha gösteremedim hangi değer bu 11 filan dediğiniz
yacem Huzur20 o benim 10 yani ikinizde anemi hastasıyız siyah çekirdekli kuru üzüm ye hergun Bi avuç çekirdeklerini çiğne yut bol su iç. Ayrıca bak süt ve çay i kes. Yemeklerle birlikte yoğurt asla tüketme. Pekmezi herturlusu bire bir sabah akşam Bi çorba kaşığı iç haftada en az birgun balık öbür hafta tavuk Bi hafta et ye. C vitamini al mutlaka portakal VS ye. inrahim saracoglunun hi kuru var ama kullanmadım ben. doktora git ilaçlarını kullan geçer. Ayrıca doktor bna ddi adeti 6 7 gün süren uzun ve çok gelen kanaması olan kadınlar abu görülüyormus senin b12 demir esik olması laizm şuan korkma ilaç kullan araştır netten ye iç geçer
yacem Huzur20 kan ilacının yanında ne yapion çayı bırak sutu bırak ara öğünde yoğurt ye ama yemekle tüketme tek ilaç olmaz zaten pekmezle düzeltirsin bol pekmezle ye i
melegmgeliyor0 Huzur20 aksam sabah sur icebilirsinz sadece demir kan ilaci aldiginiz zamn ve demir bukunan besinlerle kalsiyum icilmesi dogru degil. birde b12nizi de yukseltmeye bakin oda yapar kansizlik
yacem Huzur20 vallahi bak şöyle anlatayım sana sütle çay vücuttaki demir i en kolay şekilde hızlı şekilde e dışarı atıyor o yüzden doktorlar tavsiye etmiyor benimki etmedi içme ddi. Ddim yoğurt yiyorum kahvaltıda yanlış ddi yoğurtlu yemekle değil ara öğün olarak Bi kase yiyebilirsin ddi bana. Ayrıca ilacdan daha etkili olan dut pekmezi pekmez kadar kan yapan bisey yok sabah akşam Bi çorba kaşığı iç fazlası bile zarar değil. Ayrıca c vitaminin yüklen portakal mantalina greyfurt. bide b12 demk et demek malesefki et yiyen biri olmadığım için çıktı bende eksik. Bunun için en az örneğin bu hafta normal sebzeli tahıllı yemekler ama illa Bi gün tavuk ertesi hafta illa Bi kere kızımızı et kıyma öbür hafta mutlaka balık balik d çok önemli öbür hafta mutlaka Mantar. Ayrıca günde Bi avuç siyah çekirdekli üzüm. Bide İbrahim saracoglunu da dinledim dio haftada mi gündemi Bi tane avakado yiyen insanda kansızlık olmaz. Ben gebelik düşünüyordum gittim doktora kan değerlerin düşük 10yani 10 nedemek sen biliyomusun düşük yapabilirsin zeka geriliği olabilir 13 olsun öyle kal bari ddi tamm ddim. Gebelikte te isim zor benim eşimin tedavi olmamış şart neyse tabi doktor ddi her kansızlık böyle dusukle olmuyor ama önlem almak şart. İlaçlarını da kullan mutlaka ıspanak kerevizde ye bol miktarda ıspanak da demir çok fazla var çünkü