Kızlar, aşırı dertliyim.
Gebeliğimin 30. haftasındayım, sorunsuz bir gebelik yaşadığımı düşünüyorum. Ancak doktorum sürekli tedirgin ediyor beni, ilk gittiğim günden beri negatif basıyor. Pıhtılaşmadan dolayı aspirin ve oksapar kullanıyorum. Son kontrolümde artık aspirini bırak aniden suyun gelirse bu şartlar altında seni kurtaramam dedi, stresten tansiyonum 3lere düştü, öncesinde de aspirin kullanmazsan bebek aniden ölür 28. haftada bunu yaşayan hastam var demişti. Tansiyonum genel olarak düşük gebeliğimde, seni böyle yatarak ameliyat edemem diyor, tansiyonun çok düşer riskli diyor. Zaten her gittiğimde çok kilo almışsın tipin kaymış diyor bana, psikolojim çökmüş durumda. Eşimin yanında sürekli böyle gidersen bu seni boşar falan diyip aşağılıyor beni. Gebelik şekerim, karaciğer yağlanmam yok, 30 haftada 13 kilo aldım, böyle gidersen gebelik zehirlenmesi olur bebeği kurtaramayız dedi.
Bugün farklı bir doktorla görüşmeye gittim bu sebeple. Aspirini 36. haftaya kadar kullan, iğneyi sezeryandan önce bırakırız dedi. Ya aniden doğumum başlarsa aspirin kullanırken napıcaz diye sorunca da, hiçbir şey olmaz sen rahat ol o bizim işimiz dedi. Gebelik zehirlenmesi vs gibi bir riskim yokmuş,tahlillerim iyi geldi, nst de iyi geldi erken doğum riskin yok diyor. Kafam allak bullak oldu. Aspirin kullanıp doğum yapan var mı aranızda, biraz bilgiye ve morale ihtiyacım var ❤️