Minnakpopus Eylul15 yok olmaz içini ferah tut eğer ilacını kullanmazsan sıkıntı. Ama telaş yapma düşer ben hala kullanıyorum. Sabah aç karnına içeceksin zaten üzerine yarım saat 1 saat sonra kahvaltı yap ilacın etkisi için
Eylul15 Minnakpopus mutlaka kullancam doktor verdikten sonra.Siz kullanıyorsunuz sanırım hala.Bir yan etkisi vs var mı ilacın
Eylul15 ElvinEmineeee çok sevindim sizin adınıza sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah sizde.Şu an sadece progestan ve folik asit kullanıyorum vitaminler vs sonraki haftalarda sanırım.Daha ilk defa kan testi aldılar kalp atışını duyunca on gün sonra gel sonuçlarla demişti ama anladığım kadarıyla o kadar beklememem gerekiyor.Ben biraz fazla korkup evhamlı davranıyorum sanırım 🥹 umarım sağlıkla kucağımıza alırız 🙏
ElvinEmineeee Eylul15 teşekkür ederim canim😘🥰🙏yok canim tsh biraz yuksek ve dusurme riskin fazal hemen ilaca basla.ben ilk gebeligimi tsh yuksekliginden kayp etdim..
Minnakpopus Eylul15 ben ilk gebeliğimdede kullandım. Bu gebeliğimdede çıktı tiroidim 7 aylık olacağız hala kullanıyorum ki benimkini düşürmekte çok zorlandık. Hiçbir yan etkisini görmedim ben sadece sabah aç karnına içtiğim için arada böyle bi içim bulanıyor ama iki dk sonra geçiyor. Aksine bana iyi geldi saç kaş dökülmelerim cilt kuruluğum hepsi tiroide bağlıymış hepsi geçti. Bide ben garip gibi bu gebeliğimde haşimato olduğumu öğrendim 🫣
Eylul15 Minnakpopus ya çok geçmiş olsun hamilelik çok garip bir süreç gerçekten 🥲 benim de saç dökülmem çok fazla,aşırı ödemim var belki bunlarda tshye bağlıdır.Haşimato da tiroitlerla alakalı sanırım
Eminetezer @Eylul15 ben gebelik zamanında da dışında da hep kullanıyorum diyabet hastasıyım diyabetlilerde genelde tiroid problemi de oluyor sürekli 100 mg ilaç kullanıyorum dahiliye ilaç yazacaktır aksamadan kullanın bebeğin beyin gelişimi için troidim düşmesi çok önemli
Eylul15 Eminetezer ben sonuçlarıma bir baktım şu ana kadar hep çok düşükmüş normal zamanda da diğer hamileliğimde de ilk defa bu kadar yükselmiş değerim.mutlaka dikkate alcam çok tedirgin oldum zaten 🥲
Minnakpopus Eylul15 evet tiroidle alakalı zaten dahiliye doktorunuz anti tpo değerinize bakmak isteyecektir duruma göre krokmayın. Bendede aynı şikayetler vardı ama şuan saçım kaşıö dökülmüyor cildim pul pul kurumuyo hepsi buna bağlıymış
Eylul15 anneolmakneguzel_ Ceku256 ElvinEmineeee Minnakpopus Ahsenmira Şimdi çıktım hastaneden detaylı olarak ultrasonla vs de baktılar çok şükür önemli bir şey çıkmadı.Tiroid tembelliği dedi ama o da hamilelikte çok önemli olduğunu 2.5 altına çekmeye çalışacağını söyledi. LEVOTIRON 25mg verdi.Bir hafta sonra tekrar kontrole çağırdı mg düzenlemesi için
ElvinEmineeee Eylul15 yok o zaman ben hic bende tsh yuksekligi oldugunu bilmiyordum bir sene sonra oyrendimki tsh dan düşmüş bebegim .allah uzak eylesin senden .sende zaten 4luk 2ye duserse ilacla korkulacak bi sey yok.ben tsh yuskekligini oyrendigimde 16.idi
Ceku256 Eylul15 canım bazı kadın doğumcular başlıyor ama benimki dahiliyeye yönlendirdi. 3,5 tu benim değerim dahiliyecinin biri ilaç başlamadı kadın doğumcuda çok kızdı kesinlikle başlanmalı diye. Ultrason günü verdiler falan filan derken 12. Haftaya kadar sürdü bu durum yeni bi dahiliyeci buldum o da ilaç başlanmalı dedi şimdi kullanıyorum bakalım. Sende endişe etme ne zaman fark etsen kârdır. Bebeğin beyin gelişimi için önemliymiş.
Eylul15 Ceku256 doktorlardan birbirlerinden çok farklı şeyler söyleyip zor olan süreci daha da zorlaştırabiliyor maalesef.Siz 12. Haftada mı başladınız
Ceku256 Eylul15 evet 12. Haftada başladım. Boğazdan ultrason falan istediler onada hastane çok ileri bir gün verdi beklemek zorunda kaldım. Sonucunda o doktor ilaç yazmadı sonra bende sinirlendim özele gittim. Şimdiki aklım olsa baştan özele giderdim. Ha bana bi avantajı oldu tahlillerimi ultrasonumu devlette bedava yaptırmış oldum. Özele gittiğimde doktor sadece sonuç bakıp ilaç yazdı.
Eylul15 Ceku256 anladım geçmiş olsun tekrar.Ben de bekleyemedim randevu aldım buranın devlet hastaneleri de sıkıntılı zaten özele gitcem birazdan en azından süreş uzamasın
anneolmakneguzel_ Eylul15 iyot eksikliği, selenyum eksiliği yapabiliyor. Ayşegül çoruhlu tiroid dinleyebilirsiniz veya diğer alternatif tıpcılar, youtubedan bir bakın. Ben onlardan dinleyip düşürdüm, doktorlar hemen ilaç başlıyor ama tabii hamilesiniz..