Bahar77777 Kızlar yoğurt mayalıyorum kendim 3 seferdir yoğurdun tadı herşeyi yerinde,fakat tam böyle kazık gibi sert olmuyor 3lt süte 3 yemek kaşığı yoğurt döküyorum maya olarak sert oluyor ama böyle istediğim gibi değil ya nerde yanlış yapıyorum?
zynpknt Bahar77777 neye mayalıyorsunuz bikere kaşık girince sulanıyor genelde bide ben mayaya kağıt havlu koyup bekletiyorum mayayı sert tutuyorum o zaman biraz daha sert oluyor bide aldığınız yer biraz su katıyor olabilir mi acaba bide sütü 15 dakka falan kaynatıyorum suyu iyice buharlaşsın diye
Belginylmz Bahar77777 bende 5 lt sütü kaynatip sogmaya birakiyirum serçe parmagimi yakmicak şeklinde sogutuyorum sonra 1 yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı da tereyağı karıştırıp eziyirum sonra süte buluyorum mis gibi oluyor
Oznur91_ Bahar77777 küçük kavanozlara mayaliyorum o zaman sert oluyor benm tencerede sulanıyor illaki
Phyloo Bahar77777 yoğurdu az attığın ıcin olmuyor cnm bi’de baya parmağını yakacak kadar sıcak olmalı
Bahar77777 zynpknt tencerede yapıyorum 3 yemek kaşığı yoğurdu bir güvece alıyorum sonra kaynattığım sütten 1 2 yemek kaşığı alıp yoğurdu iyice karıştırıp yumuşatıp öyle döküyorum geri tencereye mesela dün öğlen 3 gibi mayaladım iyice sofra beziyle sardım ettim akşam 10 gibide dolaba aldım artık buz dolabına şuan hala dolapta kaşık atıp bakmadım kıvamına kapağını açtım ama yine böyle kazık gibi olmadı muhtemelen
Bahar77777 Oznur91_ nasııl yapıyorsunuz anlatırmısınız detaylıca ☺️acaba banada fikir olur belkş bu sefer bende kavonoza yaparım
Bahar77777 Phyloo 3 litreye kaç kaşık atmalıyım canım ben her litre başına 1 yemek kaşığı diye bildiğim için 3 seferdir öylr ypıyorum bide tencerem geniş derin acaba ondan mı sulanıyor
zynpknt Bahar77777 2-3 kat sarıyorsanıs 3-4 saat yeter fazla tutunca sulanır ben kavanozlara yapıyprum öyle sulanmaya fırsat kalmıyor tencere mayayı karıştırıp kavanozlara bölüyorum isterseniz öyle yapın 2-3 kat sarıp 3-4 saatte açıyorum ☺️
Phyloo Bahar77777 tencereye yapma sulanır kavonoz yada saklama kabına yap ben a101 dekı kare saklama kalıbı var ya ona yapiyorum 20 tane falan var bende yetmezse su bardakları da olur eşimin teyzesi de ona yapıyor
Mkaya Bahar77777 ben sütü karıştırarak pişiriyorum ılıdıktan sonra mayayı başka kapta açıp sonra süt tenceresine ekliyorum bir çimdikte tuz atıp karıştırıyorum çok güzel tutuyor taş gibi oluyor
Oznur91_ Bahar77777 3lt süt kaynatiyorum daha sonra ılımaya birakiyorum parmağımı yakmicak şekilde olunca bir kaseye iki yemek kaşığı yoğurt ustunede iliyan süt ile karıştırıp tencereye döküyorum karistirarak daha sonra kavanozlara pay ediyorum sulanmasin diyede havlu kağıt koyuyorum üzerlerine sofra bezin sariyorum birgun bekletiyorum oluncada kapakları kapatıp buzdolabina
Premsescik Bahar77777 ben kaynara yakın mayalıyorum mayayıda az fazla koyuyorum üstünede süzgeç kapatıyorum güzel tutuyor
Phyloo Bahar77777 bir’de mayasını sütaş yoğurt kullanıyorum süzme olandan yapma diğer cıvık olanından al alırsan küçük kutu olanlardan her kaba paylastırma yapmıyorum bütün olarak sütün içine yapıyorum sonra kepçeyle kaplara alıyorum sütü. göz kararını koyuyorum yoğurdu da
Bahar77777 zynpknt yamam canım teşekkür ederim bu yoğurdum bittikten sonra sizin dediğiniz gibi yapacağım💖