yenigebeyim Bal süren var tuz süren var sebebi çok terlemezmiş teri çok kokmazmış vs vs bunların hepsi kocakarı işleri ve böyle şeyler yaptırmayın bebek derisi çok hassastır o tuz bebek derisinden girdikten sonra çocuğu komaya kadar sokabilir. Ben buna karşıyım. Sadece peygamber efendimizin de yapmış olduğu bebeğin ağzına hurma sürme işlemini yaptıracağım
Kevsssim yenigebeyim Evet bende tuz falan yaptırmayacağım hurma gibi sünnet olan şeyleri yapmayı düşünüyorum
Kevsssim 04052016mh herkesin örf adetleri farklı canım ben eskilerin uyguladığı şeylerden zarar gören bebek henüz hiç görmedim hayatımda ❤️ tuz zararlı olabileceği için endişelenip araştırmak istedim ben çok inanmıyorum bu tarz şeylere ama inananlara da saygım var. ❤️
04052016mh Kevsssim aynen öyle bende eskilerden zarar görmedim çok şükür gören de görmedim 😊 herkesin kendi çocuğu en iyi kararı insanın kendisi verir ❤️
Kevsssim busebasaran06 kuranı kerimin konuyla bir alakası yok ama😅 Bende yaptırmayacağım inanmadığım bir şey için binde birde olsa riske atamam çocuğumun sağlığını ❤️
minikbebegim06 Kevsssim >!!< “Geleneksel uygulamalardan bebek tuzlama sonrası hipernatremiye bağlı olarak ölüm [4,8], dehidratasyon, konvülziyon, gelişimsel gecikme [4] ve Fournier gangreni benzeri durum bildirilmiştir [9].”
Kevsssim Arkadaşlar tekrarlıyorum aile büyüklerimiz istedikleri için o an ne diyeceğimi bilemedim bende bu tarz şeylere inanmıyorum bu kadar yaygın olduğunu bile bilmiyordum konu üzerinde biraz konuşmak istediğim için post açtım. Yapana da saygım var inanmayıp yapmayana da. Ama saçma sapan ahkam keserek milleti cahil görüp kendini aydın sananlara saygım yok. Üslup, saygı diye bir şey var bir yerde bir şey söylerken cümlelerinizi seçerek kurmalısınız. Toplum kuralıdır bu. Toplum içerisinde nasıl konuşacağınızı bilmiyorsanız lütfen konuşmayın. Kimsenin kimseyi tanımadığı şu mecrada sürekli birileriyle tartışmaya girmeye çalışmak inanın çok boş bir hareket. Kimsenin burada sizin yargılamalarınıza saldırgan tavırlarınıza ihtiyacı yok 🫶🏻
gizzzy35 Kevsssim Cahillikten başka bir şey değil maalesef. Oğlum 3 yaşında yapmadım öyle birşey. Şimdi yine hamileyim tabi ki bunda da yapılmayacak. Ayyy iyi ki öyle bir aileye sahip değilim zararlı olduğunun bilincindeler 🤗
sevasdos Bebekliğinde tuzlanmış insanlar tanıdım terleyince doğal olarak ter kokuyorlar ayrıca insanın doğasın da olan bir şey bence gerek yok böyle riskli şeylere hem kokarsa koksun benim çocuğum koksada severim 😅
Kevsssim sevasdos bence de sadece batıl inanç bu arada bende inanmıyorum ama işte ilk torun olunca insan heveslerini kıramıyor direk hayır diyemedim tekrar söylerlerse araştırdım çok zararlıymış falan derim
Beyzadrs Kevsssim daha önce sodyum zehirlenmesi yaşayıp kötü sonuclar olduğunu dinlemiştim bir doktordan. Bence hiç girmeyin o top, kırkını uçuruym başka adetler yapın en iyisi :)
Kevsssim Beyzadrs yok yapmayacağım bende zaten inanmıyordum istemiyordum ama başkaları yaptı mı yapmadı mı merak ediyordum bende kesinlikle yapmamaya karar verdim 💖
Dilaraa0740 Kevsssim biz yaptık 5 dklik bişey zaten çok bekletmedik tuzu vücuduna sürdük sonra suya oturttuk zaten hemen yikadik
Asiyeylcn33 Kevsssim tuzlu bir su yapmıstım ben. Agız mendilinin ucunı suya bandırıp koltuk altına parmak aralarına ve gıdıgına sürmüstüm boyle pek zararı olmuyormus