Bu zamana kadar bu forumda bir çok doğum hikayesi okudum. Sezaryen bir ameliyat sekli bunu biz de biliyoruz tabii ki ama devlet hastaneleri normal doğum zorlaması yüzünden hastalara suni sancı verip hızlandırma çabasına girdi, kesi atıp dikiş atıyorlar sezaryenden ne farkı kalıyor, az buçuk imkanı olan özele gidiyor orada da normal doğum gerçekleşmediği durumda saatlerce sancı ve acı çekiliyor vajina yırtılıyor. Daha dün doktorumla görüştüğümde normal doğum için acilen gitti kendisi randevuma geç gelmek zorunda kaldı ona sordum nasıl geçti doğum hocam diye, çok zor bir doğumdu dedi. Ben kendimi bilen biriyim, kan tutar en ufak şeyde, kolumu bir yere vursam bayılıyorum, o kadar saat ne zaman geleceğini bilmediğim bir süreci nasıl yönetebilirim onu da bilmediğim icin sezaryen istiyordum. Doktor da dedi normal doğum cesaret işi eğer anne yaparım diyebiliyorsa rahat geçiyor ama istekli değilse vücut da istemiyor burada iş annede bitiyor biz sadece destekçiyiz dedi. Ben simdi kendimi bildiğim halde sırf devlet böyle istiyor diye strese mi gireyim ekstra. O stresle masada kalınca kim verecek hesabını