yaren0611 her iki doğumda da negatiflik yaşayanlar var. Siz negatif kısma odaklanmak yerine kendi bünyenizi düşünün kendi içinizde neyi kaldırabilirsiniz ona cevap verin bence, sancıyı mı? ameliyatı mı? Benim zaten açılmam vardı, suni sancıyla normal doğum yaptım doğumhaneden yürüyerek çıkıp evde bebeğime kendim baktım desteğe ihtiyacım olmadı ve evde kimse olmaması psikolojik olarak çok rahatlatmıştı beni lohusa döneminde. Yakın arkadaşım benden beş gün sonra zorunlu sezaryen oldu bebeği makat gelişti, sanki normal doğum yapmış gibi eve dönüp bebeğiyle ilgilenmeye başlamıştı iyileşme süreci çok hızlı geçmişti. Mesela ben onun gibi yapamazdım ameliyat olma fikri bile psikolojik olarak beni yıkıyor sırf bu yüzden normal doğurdum, 2.ye hamileyim yine tek korkum sezaryen olmak zorunda kalırsam diye 🤷🏻♀️😂 30 dikişlik vs bir şeyler yazmışsınız ama ben bu yazdıklarınızı 30-40 sene önceki hikayelerde duydum yani buna sebep olan ya doktor-ebe hatasıdır ya da annenin boş yere normal doğurcam diye yaptığı ısrardır başkası mümkün değil günümüzde, hele ki özele gidiyorsanız en ufak şeyde hemen sezaryene alıyorlar zaten.