2025anneadayi Hilalbusra Neva & Meva çok hoşuma gidiyor ikisininde anlamı çok güzel bir bakın internetten🌸
evlatce-41 Biz berra kıyacaktık nasip olmadı begenirsiniz belki anlamıda çok güzel yine detaylı bakabilirsiniz ama kabaca bereketiyle gelen anlamında 🥹
Meryeminannesi20 Hilalbusra Meryem ve Amine Sultan kızlarımın ismi. Kuran’da Meryem Suresi var Rabbimin en değerlilerinden düşünün adına sure inmiş benide etkileyen o olmuştu. Aminede bilindiği üzere Peygamberimizi dünyaya getiren annemizin adı ❤
Duru25 Kuranda geçmesi zorunlu mu ki? Bence ismin anlamı güzel olsun yeterli. Kuranda geçiyor diye saçma sapan isimler moda olmuş, çoğunun anlamı bile yok kuranda geçiyor diye isim koyuyorlar çocuklara. Çok güzel , anlamlı Türkçe isimler varken kurandan anlamsız yeni moda isim koymak ne biliyim… Siz İllaki kuranda geçsin istiyorsanız klasik zeynep, elif vb. İsimler var güzeller.
busebasaran06 Duru25 Sizin çocuğunuza veya çocuklarınıza koyduğunuz o ultra modern isimleri çok merak ettik hanımefendi. Lütfen bizimle paylaşın engin bilgilerinizle bizi de bilgilendirin. Yorum yapmak için de yorum yapmayın. Teşekkürler..
busebasaran06 Hilalbusra Meryem , Kevser, Amine, Azra, Betül, Reyyan, Ravza, Hafsa, Hacer, Hanne(Hz. Meryem annesinin ismi), İkra, Nisa, Fatıma, Zehra, Sare
Duru25 busebasaran06 hayırdır hanımefendi size ne oluyor, niye bu kadar öfkelendiniz?? Modern isim ne alaka? modern isim mi koyun demişim ben, ayrıca modern isimden kastın ne oluyor :)) eğer çok cevap vermek istiyorsanız, ne yazdığımı iyi okuyun ama okuduğunuzu da algılayıp yorum yapın.
Oznur91_ Hilalbusra kızımın adı duru Lina durunun anlamı güzel Lina da Kuran’da geçtiği için koymak istedim şimdi gene kızım olacak ona daha bulamadım yazılanlar bana da fikir olsun 🥰
Bzm Duru25 hiç kendini tüketme canım. Bir kere buna benzer postun altına fikrimi ve bilgimi yazdım kaynakçası ile birlikte anlaşılmadım. Ama yine de azmine sağlık. Ne zaman bir arapta Türkçe isim görürürüm koyarım. Yıllarca ülkemizde kalıp 1 tanr bile koymadılar. Ama bizim türk halkımız neden bu kadar Arap ismine düşkün anlamadım. En basiti ikra. Anlamı ne oku. Çocuğa oku diye çağır o zaman Oku kızım buraya gel. Okuu gel kızım. Ben bu zihniyeti anlamayacam. Bir bizim milletimiz kendi aslını bu kadar inkar edebilir. Eslem ismi , selam anlamına geliyor. Selamın fiil çekilmiş hali. Çocuğa neden selam ismi koyarlar ki. O kadar çok bilgi kirliliği var ki. Bir arkadaşım çocuğuna Aye ismini koymuş. Kuranda geçiyormuş Ayetül Kürsi de dediğinden beri bu isim konusunda ki azmimi bıraktım. Aye göz demek. Kızına göz koymakta ne bilim.
Sumeyye2918 Eliffbaby valla bazilari çok beğendi bazıları beğenmedi ama eşimle ben beğendik koyduk güzel isim bence 😄🌷
elifeflinmom Hilalbusra elif ♥️büyük kızımın ismi ikinci kızım olcak hayırlısıyla zeynep koycaz babasının süsü ziyneti demek💕bildiğim kadarıyla kuranda geçmiyo zeynep ismi