Merhabalar, ben hep burada yazılan normal doğum hikayeleriyle geçirdim gebeliğimi. Hep de içim rahattı ve doğumumun çok kolay olacağına inandım. Mentalimi hep yüksek tuttum.
39+1 de gece 00:43te nişanımın gelmesiyle doğumum başladı. Özel ebe tutmuştum ve hemen doktorumla ebeme haber verdim. Doğumun başlama habercisi olmayabilir, yat dinlen takip et kendini dediler. Tabii ben o kadar heyecanlandım ki yatsam da asla uyuyamadım😂 uyuyamadığım için sessizlikte yatarken saat 3 gibi karnımdan o söyledikleri pıt sesini duydum😇 ve ayağa kalktığımda bildiğiniz bardaktan boşalır gibi su geldi. Artık doğum başlamıştı yani🤓 henüz sancım olmadığından dolayı doktoru aradım söyledim sabah 7 gibi hastaneye geçmem gerektiğini, sancılarım gelirse takipte kalmam gerektiğini söyledi. Ben depend bez koyup yattım tekrardan ama henüz sancım yoktu🥹 saat 4.30 gibi hafiften adet ağrısı gibi vurmaya başladı ve sıklığı önemli değildi. Ebeye haber verdim kahvaltımı ettim ve artık saat 7 olduğunda işte o dayanılmaz dedikleri sancılar gelmeye başladı. Benim kafamda hastaneye gidip hemen epidural taktırmak vardı çünkü bu sancıyla saatlerce duramam diyordum. Ama arkadaşlar yani sancı gelince öyle cırlamalık bağırmalık bi durum cidden yok, nefes teknikleriyle sancılarımı çok güzel karşıladım ve hep sancı gelirken bunun bi pik noktası olacağını ama hemen sonra düşeceğini kendime hatırlattım. 8e doğru arabaya bindik ve benim ıkınma hissim gelmişti. Hastaneye 8.30 da girdim, acil epidural takın diye yalvardım😂 ebem açıklığımı kontrol edince hiç gerek yok açıklığın çok güzel birazdan doğumhaneye inicez dedi. Ben inanmadım tabi beni geçiştiriyo sandım🤣
Gerçekten de 8cm açıklıkla hastaneye giriş yapmışım neredeyse arabada doğuracaktım😂 9.30da oğlumu 3 ıkınma ile kucağıma aldım🙏 çocuk doğduktan sonra ıkınmaya devam ettiğim doktoru duymadığım için de hafif bi yırtığım oldu o da zaten acı bile vermedi. Daha sonra sedyeden yürüyerek oğlumla beraber kalkıp odamıza geçtik🥹 çok çok güzel bi doğum hikayesi yaşadım bir daha olsa bir daha normal doğururum Allah herkese nasip etsin kafanızı pozitif tutmaktan geçiyor her şey🙏
Sorularınız varsa seve seve cevaplarım🥰