Kızlar, kayınvalidem ve teyzem komşular. Bir oğlum var ve eşimin bir erkek kardeşi var onunda iki tane oğlu var onlar isim koyarlarken ilk isimleri kendileri koydular kayınvalıdem illa kendi istediği isimde konsun diye ikinci isimleri kayınvalıdemler koydular. Oğlumda eşim net bir şekilde isim hakkı babanındır ben ne dersem o dedi ama Kayınvalıdem yine durmadı ismi o mu olsa bu mu olsa diye illa fikrini sundu isimlerde hoşumuza gitmedi ve koymadık. Kız olsaydı ismi zaten belliydi size sormazdım gibi tepkileri de olmuştu. Neyse oğlum doğdu Kayınvalıdem durduk yere ortam içinde benim kocam kötü bir insan mı ismini koysalardı ne olacak öyle böyle diye insanların içinde sadece ben varken eltim yokken lafını da soktu ben şaşırdım kaldım bişeyde diyemedim.
Kız çocuk hasretleri var Kayınvalıdemin kızı yok ve Bız ıkı gelın eltımın ıkı oğlu benim bir oğlum ıkıncı bebegım kız ınsallah. Teyzemle konuşmuşlar alya isminin anlamı ne diye sonra teyzem beğendiysen ismi söyle çocuklara bu ismide düşünebilirsiniz diye demiş, oda benim mi sormam lazım onların bana sorması lazım demiş teyzem sizden beklıyorlar diyor. Kendi söylediği isim olmasa bile kendi isminin koyulmasını illllaaa ki bekleyecek benim nasıl bir tavır almam lazım sizce eşim hiçbir şekilde danışalım vs annemin adını koyalım demiyor hatta annemin adı olmaz ya kaba bile dedi sizce ben ne yapmalıyım sorulması lazım mı ilerde bunun lafını illa ben yiyeceğim biliyorum bana fikir verin 🥲