Merhabalar iki ay öncesinde devlet hastanesinde yarı kendi isteğimle yarı mecburi olarak sezeryan doğum yapmış biri olarak yazıyorum bunları ilk kızım 18 aylık 28. Haftada suni sancı ile doğdu bebeğim çok küçük olduğu için anne karnında tutmaya çalıştılar 3 gün boyunca her 10 dakikada bir açıklık muayenesi yapılmıştı acı eşiğim çok yüksektir ama bu alttan muayene bende tik olmuştu halbuki her zaman sürekli açıklık kontrol edilmiyormuş sanırım ama ben bunu kafama taktım ya aradan 7 ay geçince ben yeniden hamile kaldım ne rahim kendini topladı ne de ben devlette çok iyi bir doktor buldum özel hastanedeki doktorlar gibi öyle ilgilendi ki benimle kendisiyle görüştüm normal doğuma hazır olmadığımı sezeryan olmak istediğimi belirttim daha önce korkum olduğu için kabul etti ben ama sonrasında pişman oldum diğer kızımı ihmal etmemek için normal doğuma razı geldim kontrole bi gittim bebeğim makat geliş mecburen sezeryana döndük bu defa inanın doğum yapalı iki ay oluyor şimdiki aklım olsa kesinlikle normal doğum yapardım evet sancısı çekiliyor ama eğer siz ebeyi ve doktorunuzu dinlerseniz doğum kolaylaşıyor ve bebek çıkınca geriye sancı vs kalmıyor ama sezeryan öyle değil ne yazık ki biz kadınlar çok güçlüyüz bence kendinize bir şans tanıyın cesaretinizi toplayın normal doğuma yönelin derim 🌸