Kudenova Ayshababy benim 100 üstü çıkıyo hep. Gece insülin de kullanmaya başladım ama düşmüyo ne yazıkki
Happyka Parinas canim yurtdışında yaşadım orda bile yok kandan bakıyorlar, herkes kendisi bilir sonuçta onların çocukları beni ilgilendirmez
Parinas Happyka kendim yaşadığım için biliyorum açlık bakıldı tokluk bakıldı 3 aylık şeker bakıldı yok herşey normal çıkıyor. Baktık bebek çok kilo alıyor önden gidiyor doktor mecbur yaptırcaz dedi. Ve tüm değerler normal çıktığı halde gebelik şekerim çıktı. Diyet yaptım da anca 4 kg da sınırlayabildim çocuğu. Yoksa 1 bardak şekerli su içmedim diye hiç şansımı bile denemeden direkt sezaryene alınacaktım. normal doğum hayalim yalan olacaktı. Yurtdışında prosedürü bilmiyorum ama sezaryen karşıtı olduklarını biliyorum haliyle iri doğuma da karşı olmalılar. Belki teknoloji daha ileridedir onlarda kanda farklı bi şeye bakarak öğreniyorlardır bilmediğim şey hakkında bişey diyemeyeceğim
Ayshababy Happyka yurt dışındayım seçim bile sunmuyorlar yapılacak deyip gönderiyorlar söz hakkı bile yok hangi yurt dışında yapılmıyor merak ettim
Tontis2025 Happyka hayatım ne alakası var yıllardır gebelikte bu şekilde şeker bakılıyor ve bakılıyorsada bunun zaten tıbben açıklaması var Yani gerçekten sizin bu savunmanız yıllardır tıp okuyan bir drun hatta tüm drların yaptığının üzerine çıkabilir mi? Sizdeki düşünce şu kusura bakmayın ben 4 tane doğurdum doktordan daha iyi bilirim. Valla kusura bakmayın böyle birşey yok yani sizin mükemml gebeliğiniz olmus olabilir ama baskası bir anda kilo alıyordur gelişimi bebeğin öndedir dr şiddetle tavsiye eder çünkü risk görür. Herkes sizin gibi olacak diye bir kaide yok.
Happyka Tontis2025 Bende demek istediğim eğer istemiyorsa kandan da baktırır bunda ne var ki ? Ne zaman çıktı bu şeker yükleme testi acaba ? Neyse kendileri bilir dediğim gibi
babyloving Happyka kandan doğru çıkmıyor kaç kare kandan baktırdım açlık tokluk normal çıktı ama suyum fazlalaştı ve şeker yükleme yaptırdım iyi ki de yaptırmışım kana ya da makineye güvenseydim bebeğime kim bilin neler olabilirdi yükleme yapmadan şekerim olduğunu anlayamadı doktorlar
Symstf Ceydaaas1 bende öğretim üyesi bir doktora gidiyorum. Evet üslubu biraz sert veya ters olabilir ama söyledikleri çok doğru. Ben hamilelikten öncesinde de şeker hastasıydım o yüzden yaptırmama gerek yoktu. Ama bir şeker hastası olarak şunu söyleyebilirim hamilelikte tehlikeli şeylerden birisi malesef en başlarda tek tip ve tek doz insülin kullanıyordum ama şuan da 2 tip ve günde 5 defa insülin kullanıyorum. Şekerden dolayı damar yapısı bozulduğu için rahim damarlarımda da direnç çıktı 28. Haftadan beri de kan sulandırı iğne ve hap kullanıyorum. İlk zamanlarda sürekli yükselen şekerim şimdi bir anda 200 lerden 45 lere düşüyor üstelik gece olması daha da kötü oluyor çünkü uyuyunca farkına varmıyorsun ve 40 lı değerler bebek için ani ölüm riski taşıyan değerler. Aynı şekilde yüksek değerler de öyle günde toplamda 91 ünite insüline ve sıkı bir diyete rağmen şekerimi zar zor dengede tutabiliyorum. Şuan 35+4 üz doktorum 37 yi görebilirsek çok iyi olur diyor. Üstelik bebeği etkileyen bir hastalıkta kesinlikle sıkı takipte olması gerekir bir sürü komplikasyon olabilir bebekte o yüzden yaptırmak en mantıklısı. Bu arada hangi şehirde hangi hastaneye gidiyorsunuz ?
Happyka babyloving canim bilmiyorum, benim kiz kardeşim da şeker hastası 2 doğum yaptı hiç sıkıntı yaşamadı, normal doğum ikiside, tabiki yurtdışında yaşıyor kendisi , ben sadece belki istemiyor diye yazdim yoksa beni ilgilendirmez
babyloving Happyka kişiden kişiye değişebilir biraz da yapı meselesi ama böyle bi kolaylık varken yapılmalı her şey bebeklerimizin iyiliği için 🙏
Symstf Happyka çünkü kanda aylık takip ediyorlar ama malesef ki o da pek güvenilir değil. Mesela ben 200 ve üstünü de gördüm 3 ay içinde bir çok kez ama ani yükselişler kanda tabiki bunu göremiyorlar 3 aylık geri dönüşümüm normal insanların ki gibi çıkıyor ama anlık takipte şekerim yüksek o yüzden 3 aylık geri dönüşüm veya 1 kere kan tahlilinde şeker değerine bakmak yeterli değil özellikle hamilelikte. Üstelik şeker yükleme testinin amacı ani bir durumda vücudunun tepkisini ölçmek mesela şeker yükleme testinde aynı gr ile 2 kişi test yaptırdı diyelim birisinin şekeri 80-120 arası kaldı diyelim diğer kişi ise 150 yi geçti bu demek ki vücudundaki insülin yetersiz ve tolere edemiyor bu sayede gizli şeker dediğimiz şeyi rahatlıkla görebiliyorlar veya şeker hastalığını görebiliyorlar.
Kudenova Happyka hahahah ya siz iyi misiniz? Sen araştır istersen türkiyede kaç yılından itibaren şeker hastalığı artmış ve neden artmış? Ben 93 doğumluyum annem bana hamileyken de yaptırmış. Eskiden bebek ölümleri şimdikinin kaç katı. Bu mantıkla hareket etcekseniz edin ama insanları yönlendirmeyin.
Symstf Kudenova rahim damarlarında direnç demek damarların daralması sonucu bebeğe daha doğrusu plasentaya yeterli kan akışı olmaması demek bu da gelişim geriliği başta olmak üzere bebeğin ölümüne bile sebep olabilen bir durum. Ve gebelik zehirlenmesi yani preeklampsiye sebep olabilen bir durum yüksek tansiyona yani. Teşekkür ederim bu arada.
Brcu145366 Ayshababy ben tavsiye vermedım bana yapılan uygulamayı soyledım önce kanda açlık şekerine bakılıyor böyle bişey var yani araştırma hastanesinde perinatoloji doktoru yaptırıyor. Tavsiye ederim yazmamışım dıkkat ederseniz