Simge0205 Kızlar 3 litre süt alıp ilk defa bugün akşam yoğurt mayaladım üstünü kapattım dinlenmeye bıraktım annem mutfakta ocağın üstünde beklet iyice sar bi havluyla yarın öğlende dolaba at dedi öylede 1 gün beklesin dedi yani yarın öğlen vakti dolaba atıp ertesi gün kırıcam yoğurdu eşim annem öyle yapmıyodu akşamdan yapardı sabaha kırıyordu zaten oluyordu diyo bilmediğim için soruyorum bugün yaptım sabah kırsam olmuş olurmu
obli Simge0205 kırmaktan kastınız ne anlamadım ama ben akşam yapıyorum sabaha dolaba kaldırıyorum tutuyor.
DuruDefne_mommy Simge0205 ben mayaladiktan sonra 3 ya da 4 saat sonra dolaba atıyorum orada da biraz dinlendiriyorum kapağını hiç açmadan evelsi güne hazır oluyor 😊
rahatdur_evladim Simge0205 erken kirarsanız güzel tutmaz onun bir günde dolapta dinlenmesi gerekiyor iyice tutsun kendini
Guzelanne56 Simge0205 canım geceden mayalar 8 saat sonra dolaba koyardım, sabahtan koyar akşama yerdım hemen tutmaz 8-9 saat en az dolapta kalması lazım
Simge0205 obli yani kırmaktan kastım yemek. Hazır olmuş olması yarın sabah yesem olurmu yani akşam üstü 7 gibi mayaladım
minaa_2356 Simge0205 benimde annem. Öyle der ve bende öyle yaparım daha iyi tutuyor bazen acil durumda ertesi gün kırıyorum yoğurdu çok tutmuş olmuyor bence annenizi dinleyin onlar herşeyin daha iyisini bilir ☺
Ngny Ben yoğurdu mayalarım üstünü bezlerle sıkıca örterim. mayaladıktan 2.5 ya da 3 saat sonra açarım bezleri. Zaten tuttuğunu anlarsınız üzerinde sarı su olur. Eğer katılaşmadıysa biraz daha bekletin. Sonra yoğurt kabını ağzı açık şekilde dolaba koyarım sabaha kadar dinlenir. Sonra yemeye başlarım.
Simge0205 Guzelanne56 şimdi dolaba attım üstünde su var o suyu napayım canım kaşıkla alayımmı üstündeki suyu
Asilzedemom Simge0205 bende akşamdan yapıp bir gün dolapta bekletirdim hatta kavanoza yapıyorum üstüne havlu kağıt koyuyorum dolapta da 1 gün bekletip taş gibi oluyor o zaman
Zakine Simge0205 sabah erkenden al yogrudu dolaba koy ,ne ogleni kiz)))dort saate yogur mayalanir,geceyle mayalanir yani ,ogleene kadar ekşirr yazik olur okadar bekleme,sarmana bile gerek yok artik ben fırının icine koyuyorum direk orda mayalaniyo mutis
Cacaege Simge0205 eşimde bende ekşi yoğurt sevmeyiz yoğurdu mayalarım 4 saat sonra açarım ağzı açık şekilde dolaba koyarım ertesi gün yemeye başlarız hem çok tatlı olur hemde sert olur 🤗
Simge0205 Cacaege canım ben şimdi dolaba atıcam açtım baktım üstünde hafif su va ro suyu napayım kaşıkla alayımmı sulanmış üstü
Guzelanne56 Simge0205 hiç kullanmadığın beyaz temiz bir tülbent varsa onu da alabilirsin daha rahat olur, baktın o tülbent yok evde yogurdu bozmadan kepçeyle al ben kepçeyle alıyordum ya da tülbent varsa hiç kullanmadım bir tülbent alıyordum