Sevgikaya1525 Ayse15 6 yaş öncesi nasıl başladılar normalde olması gerekmeyen durum bu bizimki de hiperaktif Bi saniye durmaz artık o kdsr yoruluyorum ki ağlıyorum. Hamileyim diye ama yine de hiç o yönü düşünmedim ha pedagog ile bizde görüştük.bu arada ama 6 yaş öncesi ilaç vermeyiz dediler
Elifeminask Ayse15 benmde oglum oyle ana okuluna gıdıyor ilk etapta herksse vurdu sonra alıstı. ama dikkat dagınıklıgı var dedi ogretmen etkınlklerden sıkılıyorms yapmak isteemıyorms. Cock pakatrıne goturdm surup verdi ama almadm içirmesim cok ufak insan kıyamıyor
Ayse15 Elifeminask evet şurup ben faydasini gördüm ama iste dediginiz gibi benim gönlümde razi değil vermeye
Edizhr Elifeminask ama çocuğunuzun iyiliği için ve giderek şikayetleri artıyor mesela 1. Sınıfa başlayacak falan doktor veriyorsa öğretmen farkettiyse durumu bence kullanin bende normaldir çocuk yapar eder diyodum kiyamiyordum ama öğretmen den uyarı geldi götürdüm doktora doktor ilaç kullanması lazim ileride daha da zorlanır dedi o ilacı kullanmaya başladıktan sonrs çocuk da bende kendime geldim
Edizhr Ayse15 anladım medikinet kullanıyorum bende 1. Sınıfa gidiyo günde 1 tane anasınıfinda falan da çok şikayet aldım öğretmeninden yani çocuğun içinden gelen birşey durduruyamiyo kendini kontrol edemiyo ama şimdi öğretmeni o kadar mennun ki maşallah çok şükür zehir zehir kafası
Uzayflk Edizhr mendikinet benim oğluma çok dokundu yan etkilerinin hepsini yaşadı be bıraktı doktorumuz. İyi ki size iyi gelen ilacı bulmuşsunuz biz hala tam olarak bulamadık
Zarifokur Edizhr etkisini ne kadar sürede gösterdi . Bugün ilk defa verdik ama sanki enerji patlaması oldu gibi anlamadım
Elifeminask Edizhr ama bir cock en erken 6 yasında ilac kullanablir prösedür bu seklde osman abalı var ya cock pskatri oda öyle öneriyor
Uzayflk Oğlum 6 buçuk yaşında 1. Sınıf öğrencisi. 4 yaşında kreşe verdik hep şikayet geliyordu vuruyor oyun bozuyor vs. 5 yaşında anasınıfında devlet okuluna verdim ve çok şikayet olmaya başladık meğer baya baya duramıyormuş söz dinlemiyor yine vurup uyum sağlayamıyordu. Oyun terapistine götürdük ve dürtüsel bir çocuk dürtülerini kontrol edemiyor dedi bizi yönlendirdi öğretmeniyle iletişime geçti bi süre iyi gitti. Tablet, telefon ve televizyon tamamen hayatımızdan çıktı onun etkisi çok oldu. Ama psikiyatriste götürdüğümüzde dikkat dağınıklığı be hiperaktivite bozukluğu olduğunu öğrendik ve 5 buçuk yaşında ilaca başladık gece abilifly gibi bi ismi vardı onu verdi iyi geldi aslında ama sonra yetersiz kaldı yanına sabah da içirilen bi ilaç eklendi 6 yaşına girince bu hastalığın tam ilacı olan ilaçlara başladık hepsi yan etki yaptı. Geçen ay yeni iki ilaca geçtik şimdilik güzel gidiyor öğretmeni bile ne içiyorsa devam etsin dedi. 1. Sınıf zaten zor çocuğum çok zorlandı öğretmeni de istemiyor artık hala okul şikayetleri Veli şikayetleri devam ediyor. Telefon be televizyon hala hayatımızda yok olursa haftada 1 annane babaannede falan televizyon izliyor şimdi ilk başa göre iyi durumda ama yinde tam iyi oldu diyemiyorum malesef
Edizhr Uzayflk ilacın dozunu artırıyor mu mesela kilosuna göre yada kullanım süresine göre bizim ki artırıyor baktım eski haline dönüyor söylüyorum tekrar sorun yaşarsam onları da ekliyorum ona göre artırıyor normal yaşantısına devam ediyor inanin çocuk da bende kendime geldim yani ilaç kullanmadan olacak birşey değil ben bebekligindne beri anlatsam destan yazarım
Uzayflk Edizhr evet ilaç şart yoksa ailecek kafayı yemek üzereydik. Doktora her ay gidiyoruz alanında iyi bir doktor inşallah tam olarak normale döner oğlum
Uzayflk Edizhr öfke,sinir, karın ağrısı , mide bulantısı, iştahsızlık yinede kullandık 3 ay ama gelişimi durdu boyu kilosu geride kalmaya başlayınca anladık ki bu ili da bize uygun değil
Asilzedemom Ayse15 doktor önerdiyse mutlaka kullan hani kendi isteğinize göre kullanmayın ama bir yönden de oyun terapistine falan gitmenizi öneririm
Endoplazmik Ayse15 yenilerde duyulan bir alan, çocuğunuzun duyu durumları ile ilgileniyorlar oyun terapisti de olabilir durumunuz var ise araştırıp yönlendirin ilaç kalıcı bir çözüm değil malesef
Selim_Alparslan Melike_4949 aynen benim oğlumda öyleydi maşallah hareketli cok da zeki akıllı. Kendi doğasına bırakmıştık biz . Çocuğa surekli yapma etme sus diyince iyice baskılanıp hirslaniyordu . Akıllı cocuk bir de sinir olduğumuzu bildiği için iyice devam ettiriyordu. Oyuncakları bize atıyordu kiriyordu. Televizyonuda 2 yaşında kırdı. Hiç söz dinlemezdi. Telefonda oynamazdı. Psikoloğa götürmüştük bize anasinifini onermisti ve surekli dışarı parka ve sosyallesmesi icin oyun alinlarina goturmemizi onermisti ve anasınifa vermiştik. Şimdi 6 yaşında oğlum. Maşallah şimdi başka bir cocuk geldi yerine sanki. Geçen senede sınıfında ilk hatim eden benim oglum oldu, bu senede oyle 1 - 2 haftaya inşallah bekliyoruz . Çocukları baskilamamak ve kizmamak gerekiyor 🌸 Onlar biblo değil ki bize göre hareket edecekler. Tabiki hoplayıp ziplayacaklar. Sadece zamana ihtiyaç var. Şimdiki çocuklar nedense çok akıllı doğuyor maşallah bizimkini kendi inanmadığı bir şeye asla kimse inandıramaz hemen anlıyor cocuk kendini kandırıldığını bile sonra üzülüyor. Ayse15
Ayse15 Selim_Alparslan evet haklısınız ama ben önceleri idare ediyordum şimdi bide kardeşi olacak olgi 2 ye bolununce daha kötü olur diye düşünerek götürdüm zaten 5 aya okula baslayacak büyük ihtimal o zamana birakmis olurum çünkü ben kendimde verme taraftarı degilim fazla ☺️
Melike_4949 Selim_Alparslan maşallah sübhanallah bende öyle düşünüyorum ilaç verip baskılamak çok yanlış geliyor benim kizimds çok hareketli ve çok akıllı ayına göre 💖😍
Parinas Selim_Alparslan sizin anlattığınız sadece hareketli bi çocuk. Hiperaktivite böyle bişey değil araştırabilirsiniz. Eğer tanı alsaydı doktor ilaç önerirdi anasınıfı değil. Tamamen iyileşebilen bi durum değil çünkü. Çocuklarda baskılanırsa yok sayılırsa zamana bırakılırsa büyüyünce öfkesine hakim olamayan diğer bireylerin sınırlarını göremeyen şiddete meyilli mahremiyet bilmeyen yetişkinler oluyorlar. Beyin bizden farklı çalışıyor çünkü. Bunu yapmamalıyım bana zarar verir ona zarar verir demez böyle çocuklar ve yetişkinler
Selim_Alparslan Melike_4949 bende tam tersi durgun olunca korkuyorum noldu diye surekli soruyorum. Tam aksine durgun olduğu zaman diyorum ki niye hareketli değil bir şey mi yasadi okulda bir şey mi oldu diye ama sonra kendine geliyor Allahtan🤣 herhalde dusunuyor ne yapsam diye 🤣 bazen diyor ki acaba bugün hangi afacanliklari yapsam diye konuşuyor kendi kendine🤣 maşallah kuzum Rabbım sağlıkla versin inşallah 🌸