Esahan 3 hafta önce ilk bebeğim ve normal doğumla dünyaya geldi. 2.960gr doğdu ama kesi atıldı. İlk doğumlarda genelde kesi atılıyor doğum uzamıyor kolaylaştırıyorlar. Ama kesiyi hissetmiyorsunuz dikilirken de uyuşturuluyor. Normal doğum öncesi lavman yapıldığı için doğumdan 3 gün sonra falan büyük tuvaletini yapıyorsun. Dikişler ilk 2 gün ağrıyor yanıyor ama dayanılmaz değil ağrı kesici alınca kesiliyor ağrı. 3 günden sonra hafifliyor 2-3 haftaya zaten o hafif ağrılar bile kalmıyor. Yani sezeryan dikişleri gibi değil kıyaslanamaz bile rahim çok hassas evet ama kendini çabuk toparlıyor hızlı iyileşiyor. Benim dikişlerim olmasına rağmen doğumdan sonra eve geldiğimizde normal hayatıma devam ettim hiçbir şey değişmedi. Özelde doğum yaptım bu arada epidural da almıştım. Ben doğumhanede 15dkda doğurmuştum abimin eşi devlette doğurdu 4 saat boyunca kendi sancısıyla kesisiz doğurmasını beklemişler artık ıkınmaya gücü kalmadı diye azarlamış bağırmışlar ebeler. O sancı geldiğinde 1 dakika sürmesine rağmen bile insan cehennemi yaşıyor 4 saat ne demek ya hem de devlette epidural falan da yok.