• Gebelik
  • Su fazlalığı lütfen başına gelen var mı ?

gizzzy35 su fazlalığı genelde şekerden olur. Çıkmadı diyorsunuz ama siz yine de diyet uygulayın karbonhidratı ve şekeri kesin bi süre sebze ve protein ağırlıklı beslenin 😊

gizzzy35 25 haftalıgım 20. Haftadan beri suyum fazla ama bende şeker var ondan dolayı diyet uyguluyorum bakalım suan nasıl ne durumda bilmiyorum bayramdaan sonra randevum korkma seker yoksa bile diyet uygulanıyor psketli gıda hamur işleri şeker bunları tüketme

mlkkk Evet ama şekerim çıkmadı. Evde de takip ediyorum. Zaten şeker seven biri değilim. Karbonhidratta öyle anlam veremiyorum

QueenMommy Çok korktum baya fazla dediler. Yani ben genelde protein ve sebze ağırlıklı yiyorum zaten. Umarım bir sorun olmaz

gizzzy35 çevremde vardı suyu fazla olan ama sadece iki gün önce doğdu ama dışardan gören 3.üz gebelik mi vs diyordu göbeği büyük olmuştu

Esma006 Benimde ikinci gebelik erken çıktı karnım. Ama o kadar kötü şeyler okudum ki çok korktum. Panik atak ve anksiyetem de var maalesef. Yani şeker olmamasına rağmen niye oldu diye araştırıp duruyorum. Detaylı ultrasonda da sorun çıkmadı

gizzzy35 ilk hamileliğimde suyum fazlaydı şekerim de yoktu hergun aç tok şeker ölçülü yaptım .riskli gebelik bölümüne gittim ve orda doğum yaptım .38 haftalık kendi sancımla doğdu oğlum

Angel19 İnşallah benim de o haftalarda gelir 🥲 Peki sonrasında bir sorun olmadı değil mi bebeğinizde?

Esma006 Ayyy ne bileyim nette neler neler yazıyor. Plesanta erken ayrılması o bu çok kötü şeyler içim şişti 🥲 Çok teşekkür ederim ❤️

gizzzy35 benimde suyum fazla birsürü şey dediler down sendromu falan ama bugün tekrar baktı doktor iyi dedi şuanda canını sıkma stres yapma kontrollerini aksatma yeterli

Benim de 33 haftalıgım ve yeni öğrendik suyumun fazla oldugunu şekerim bemim de normal allahım çok korkmaya başladım zamanunda gelsinler

gizzzy35 27. Haftamda doktor suyun çok fazla detaylı yaptırmış mıydın dedi evet sıkıntı yok demişti devlette yaptırdığım doktor dedim bi de özelde baktıralım dedi aynı gün özel perinatoga gittim evet su fazla ama bebekte sıkıntı görmedi şeker yüklemesi yaptırdığımda da sıkıntı çıkmamıştı fakat gizli şekerden şüphelendiler artık en son diyet listesi oluşturuldu hemen beyaz ekmek bile yasaktı düşünün yani. Uygulayabildimmi hayır maalesef dikkat etmedim açıkcası bende çok tatlı seven bi insan değilim ama karbonhidrat tüketirim şuan 33 haftalıgım geçen kontrole gittim yine sınırda suyun ama korkulacak bişey yok dedi mesela

Tubaala Sizin yine haftanız çok güzel 🥲 Ben daha 24 teyim. Sağlıkla gelsinler inşallah 🙏

gizzzy35 Aynı durum bendede var maalesef 2. Gebeliğim şekerim yok hergün kendim ölçüyorum karbonhidrat a şekere dikkat ediyorum elimden geldiğince sakınıyorum zaten normaldede kalori hesabı yaparak öğünlerimi ayarlardım şimdi arada bi kaçamak yapıyorum ama benimde ilk gebeliğimde hiç birşey yoktu tam tersi bulantılardan anca abur cubur yiyor hareketsizdim şuan hem 4 yaşındaki erkek çocuğumun peşinde hemde okula git gel dinlenemiyorum günde en az 7 bin adım zaten atıyorum bende anlamadım gitti 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ yaş ile mi alakalı diye düşünüyorum acaba 🤦🏻‍♀️ kiloda bu kadar tempeyo rağmen çok hızlı aldım 😢 ama benim doktorum dert etme yediklerine dikkat et sadece dedi inşaallah bir sıkıntı yaşamayız 🤲🏼🥲

EbSa Bende sürekli ölçüyorum normal çıkıyor. Çok yorucu bir süreç benimde 3 yaşında oğlum var. Yani hareketsiz biri de değilim. Allahim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin 🙏